Muntatge amb una imatge de Pere Aragonès i una altra de Laia Estrada, tots dos atenent la premsa, en primer terme. Al centre, dins un cercle, Lluís Areny

CUP i ERC volen vetar AC d'un cicle de xerrades mentre assisteixen a debats amb VOX

Lluís Areny, candidat d'Aliança Catalana a la província de Barcelona, respon amb contundència

La CUP i ERC han declinat participar a un cicle de presentacions de partits independentistes organitzat per l'ANC de Sabadell perquè també hi està convidada la formació nacionalista Aliança Catalana.

"És un error estratègic pretendre normalitzar l'extrema dreta, porteu la bandera que porteu", ha afirmat ERC. La polèmica ha provocat la reacció del Secretariat Nacional de l'entitat, que si bé ha recordat que les assemblees territorials són "sobiranes" per convocar i organitzar actes també ha subratllat que "han de respectar el codi ètic" de l'organització, "que assenyala que a l'Assemblea no hi ha cabuda a l'odi ni a la discriminació a minories o a col·lectius en funció de la seva raça, religió, gènere o orientació sexual".

El Secretariat Nacional també ha remarcat que l'Assemblea "seguirà fomentant el debat democràtic independentista, sempre que no friccioni amb la intolerància i l'odi".

La CUP, per part seva, ha dirigit un comunicat a l'assemblea de Sabadell en què considera que l'entitat s'equivoca en donar "un micròfon" a una formació que, en matèria d'immigració, "defensa les mateixes polítiques que Vox".

Cap de les dues formacions han declinat altres vegades participar en debats electorals amb VOX ni està previst que ho facin en els que hagin de tenir lloc a la precampanya i campanya electoral de les eleccions del proper 12 de maig. Cal recordar que en aquest cicle no només hi participarà Aliança Catalana sinó que es dóna oportunitat a totes les formacions independentistes i processistes perquè exposin el seu programa electoral.

Lluís Areny , número 1 d'Aliança Catalana per la circumscripció de Barcelona a les properes eleccions del 12 de maig, serà amb Oriol Ges (número 3) el representant del partit nacionalista en aquest cicle. En un vídeo publicat a través de les xarxes socials, Areny ha parlat clar sobre l'intent de censura que pretenen exercir partits com Esquerra Republicana o la CUP.