Muntatge amb una imatge d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra fora d'una comissaria ia la cantonada superior dreta dins d'un cercle persones en una discoteca

La discoteca catalana que ha estat 10 anys tancada: Precintada després de reobrir

Els responsables del local asseguren que solucionaran "els problemes tècnics"

Els Mossos d'Esquadra han precintat la discoteca Chic de Roses (Alt Empordà) per incomplir la normativa l'endemà que el local reobrís les portes després d'una dècada. La discoteca va celebrar dijous a la nit la seva festa de reinauguració, però una inspecció de la Policia Local va certificar que el local "tenia deficiències que n'impossibilitaven l'obertura i, per tant, no disposava de la llicència corresponent", explica la regidora de Seguretat, Olga Simarro. La Policia Local de Roses va aixecar acta, que es va enviar als Mossos d'Esquadra.

En un comunicat, els responsables del Chic Roses asseguren que solucionaran "els problemes tècnics" i que la música tornarà a sonar el dissabte que ve, 20 d'abril. La discoteca Chic de Roses va obrir per primera vegada l'11 d'abril de 1980. Durant aquesta dècada i els anys 90, va ser un local molt reconegut ; no només a tota la Costa Brava sinó també per noctàmbuls procedents de tot Europa.

La discoteca va acabar tancant a principis del 2013; precisament, va ser l'Ajuntament qui el va decretar, després que s'haguessin detectat mancances de seguretat al local i els seus responsables no les corregissin. Fa poques setmanes, el local va anunciar que reobria les portes. Ho feia sota una nova adreça, impulsada per una promotora i un dels fundadors de la discoteca. "Com aleshores, Chic Roses oferirà entreteniment d'alt nivell en un ambient elegant, modern i selectiu, amb totes les eines que té al vostre abast", anunciaven des de l'organització.

La festa de reinauguració del Chic Roses es va celebrar aquest dijous a la nit. Va començar a les onze i, durant la matinada, el local va acollir l'actuació sorpresa de Nebulossa, la cantant que representarà Espanya al Festival d'Eurovisió amb el seu tema 'Zorra'. Però poques hores després de la festa, els Mossos d'Esquadra van precintar el local perquè la discoteca incompleix la normativa.

La regidora de Seguretat de Roses, Olga Simarro, ha explicat que la Policia Local de Roses va realitzar una inspecció i va aixecar acta perquè els agents van detectar "diverses deficiències" i a més "l'establiment no tenia la documentació en regla". "No es complia la normativa i, per tant, no disposaven de llicència d'obertura", ha precisat Simarro. La Policia Local va enviar la documentació als Mossos d'Esquadra, que han precintat la discoteca fins que s'arreglin les mancances.

Retardar l'obertura

Els responsables del Chic Roses han emès un comunicat a les xarxes en què asseguren que la discoteca tornarà a obrir el dissabte 20 d'abril. A l'escrit, agraeixen l'acollida que va tenir la festa de reinauguració però necessiten que haver reobert el local "després de tant de temps" els ha portat a assabentar-se que hi havia alguns "problemes tècnics".

"Això ens obliga a posposar l'obertura al públic en general durant una setmana per garantir el funcionament perfecte de totes les nostres instal·lacions", informa la discoteca. Inicialment, després de la festa –que va tenir un caràcter més privat– la discoteca obria aquest dissabte. Chic Roses també informa que tornarà els diners als que havien comprat entrades o reservat taules per a la nit.