Muntatge amb una imatge de la pel·lícula "L'home del cor de ferro". A la dreta una imatge amb el logotip de TV3

La Gran Pel·lícula de TV3 del 8 de maig: El biopic d'un home malvat

Un film que recrea un increïble capítol històric

TV3 promet emocions fortes per a la cita cinematogràfica setmanal amb l'espai La Gran Pel·lícula de TV3. El film escollit per protagonitzar la sessió del dimecres 8 de maig (22:05h) és l'impactant L'home del cor de ferro (2017), una luxosa coproducció entre França, Bèlgica, el Regne Unit, els EUA, Alemanya i Hongria.

Dirigida per Cédric Jimenez, cineasta francès especialitzat en thrillers d'alt voltatge, com ara Conexión Marsella (2014), BAC Nord: Brigada de Investigación Criminal (2020) i Novembre (2022), entre d'altres, amb L'home del cor de ferro va dur a terme una de les seves produccions més ambicioses, una pel·lícula que ens situa el 1942, època en què el Tercer Reich està en el seu apogeu i durant la qual Alemanya expandia les seves fronteres, abrasant Europa de cap a cap. Els dies en què dos valents txecs de la Resistència es preparaven per assassinar Reinhard Heydrich, el cervell darrere de l'espantosa "Solució Final" a la "Qüestió Jueva".

El hombre del corazón de hierro - Trailer español (HD)

La pel·lícula és trepidant, però provoca el patiment de l'espectador pel perill que comporta la missió d'aquests dos joves reclutes de vint anys, Jozef Gabcik i Jan Kubis, enviats a Praga per assassinar el líder nazi més despietat: el protector del Reich Reinhard Heydrich, cap de les SS i la Gestapo a Txecoslovàquia, a través d'una operació ultrasecreta anomenada “Operació Antropoide”. L'home del cor de ferro impacta per la seva meticulosa dissecció d'aquests fets esdevinguts en plena voràgine nazi i el títol original de la qual, HHhH, és l'acrònim de la Gestapo en temps de guerra per a Himmlers Hirn heißt Heydrich ("El cervell de Himmler va ser anomenat Heydrich ").

La maldat personificada

Heydrich va ser cap de l'Oficina Principal de Seguretat del Reich, l'agència policial i de les SS més directament relacionada amb la implementació del pla nazi per assassinar jueus d'Europa durant la Segona Guerra Mundial. A la Conferència de Wannsee del 20 de gener de 1942, Heydrich va presentar plans, autoritzats pel mateix Adolf Hitler, per coordinar una “solució final de la qüestió jueva” a nivell europeu. Com Himmler, Heydrich creia que la destrucció d'oponents oberts i “visibles” no era suficient per garantir la seguretat i la supervivència de la raça alemanya tal com la definien els nazis.

L'actor australià Jason Clarke duu a terme una estupenda interpretació del malvat Reinhard Heydrich, convertint-se en la veritable estrella d'un interessant repartiment, que també inclou la prestigiosa actriu anglesa, nominada a l'Oscar, Rosamund Pike, la camaleònica Mia Wasikowska, i el gran actor Stephen Graham, entre d'altres. L´home del cor de ferro ens manté el cor en un puny mentre ens tornem a sorprendre amb la maldat humana en tota la seva expansió. Un film tant torbador com necessari, basat en l'extraordinària història real de l'home que governava les SS... i aquells que es van atrevir a enderrocar-lo.