L'espai setmanal dedicat al cinema per part de la cadena pública catalana, proposa aquest divendres 5 de juliol (22,05h), una comèdia francesa sobre la jubilació. Una bona opció per passar una nit divertida i començar el cap de setmana amb un bon humor a la francesa.
Jubilació impossible 2 (2022) és la continuació del film predecessor, dirigit tres anys abans pel mateix responsable d'aquesta seqüela, Fabrice Bracq, i protagonitzada per la mateixa parella d'intèrprets: Thierry Lhermitte i Michèle Laroque, dos dels actors còmics més venerats pel cinema francès. Amb aquesta segona entrega pensaven que per fi gaudirien d'una jubilació tranquil·la... Han passat tres anys. Marilou i Philippe decideixen mostrar als seus néts la seva nova casa de vacances a Portugal. Però un cop allà, descobreixen amb horror que la casa encara està en construcció. Aquest és només el començament dels problemes per als avis, perquè aviat perdran els fills. Només els queden dos dies per trobar-los, abans que els pares s'uneixin a ells.
Jubilación imposible 2 - Tráiler español
Humor senil a la francesa
Comèdia esbojarrada, irònica i punxant sobre un tema social tan delicat com és la jubilació. Humor senil que va obtenir un èxit descomunal al seu país d'origen, no tant pel que fa a la seva estrena a les nostres sales; malgrat això, ara, gràcies a la proposta de TV3, es podrà gaudir d'un tipus de cinema que molts consideren idoni per a les nits d'estiu: el de la comèdia social. I és que quan una fórmula funciona, molts productors pensen que és millor no tocar-la, ja que sovint el públic vol seguir veient el mateix la quantitat més gran de vegades. Per això els remakes i les seqüeles gairebé sempre funcionen molt bé a nivell comercial, com és el cas.
De fet hi ha una dada molt rellevant: Almenys 9 de cada 10 de les pel·lícules que van dominar la taquilla del 2011 al 2019 van ser seqüeles, adaptacions, remakes, preqüeles, spin-offs d'altres històries o part d'algun univers cinematogràfic. Molt poc espai per al cinema original que no hagi partit de res ja creat prèviament. Per al doctor en Ciències de la Informació i professor i investigador a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC), Lorenzo J. Torres, "no es tracta d´una falta de creativitat, sinó d´un canvi de tendències".