Muntatge amb una escena de la pel·lícula "Colette". A l'esquerra una imatge amb el logotip de TV3

La Gran Pel·lícula de TV3 del 17 d'abril: El biopic d'una coneguda escriptora francesa

Keira Knightley protagonitza un elegant film d'època

La pel·lícula escollida per a TV3 per protagonitzar el seu espai estrella de la setmana pel que fa a emissions cinematogràfiques, és Colette, un emotiu i elegant biopic sobre l'escriptora francesa Sidonie-Gabrielle Colette. La cita és el dimecres 17, a les 22:05h.

Colette és una majestuosa pel·lícula d'època dirigida pel cineasta britànic Wash Westmoreland i compta amb una interpretació precisa de la dues vegades nominada a l'Oscar, Keira Knightley. L'actriu que, en el seu moment, va aconseguir una gran fama gràcies al seu personatge d'Elizabeth Swann per a les pel·lícules de Pirates del Carib, duu a terme una de les millors interpretacions de la seva carrera. Un personatge que encaixa perfectament amb les seves característiques com a actriu i la comoditat per protagonitzar pel·lícules d'època.

Una dona avançada a la seva època

Una escriptora considerada tot un referent de la literatura francesa, gràcies a obres com "Chéri", "Gigi" o el cicle de novel·les protagonitzades per l'heroïna Claudine. Les obres de Colette han estat recurrentment adaptades al cinema, sent les més famoses Gigi (1958) de Vincente Minnelli i Chéri (2009) de Stephen Frears. L'escriptora francesa ja havia estat interpretada prèviament per Mathilda May a Becoming Colette (1991) i per Marie Trintignant a Colette, una dona lliure (2004).

Colette va ser una gran representant del París avantguardista de finals del segle XIX. Una novel·lista moderna i transgressora, avançada a una època que s'escandalitzava amb els seus escrits i el seu caràcter. Algunes de les obres que va escriure van ser signades sota el nom del seu marit, Henry Gauthier-Villars, anomenat com Willy -personatge interpretat a la pel·lícula per Dominic West-. Tots dos adoraven la literatura i compartien les seves ànsies per devorar la vida, especialment la nocturna, ja que eren habituals de les festes parisenques  i tots dos practicaven una manifesta bisexualitat.

Colette - Trailer español (HD)

Algunes decisions de Colette van provocar un veritable escàndol a la seva època, com el fet que, aleshores, a França era il·legal que les dones usessin roba d'home; malgrat això, Colette va començar a fer servir pantalons. Per motius com aquest i la seva contextualització al llarg del seu metratge, la pel·lícula va rebre una menció ministerial espanyola com a "especialment recomanada per promoure la igualtat de gènere".

Tot i que també es va dedicar a l'escriptura, a més d'exercir el periodisme, Willy era un paio força acomodat que s'aprofità de la qualitat literària de la seva dona per adquirir notorietat i fama. El temps ha posat les coses al seu lloc, i la recordada és essencialment ella. El film analitza aquesta relació que, a més, estava condicionada per la diferència d'edat, ja que ell era 15 anys més gran i van contraure matrimoni quan ella acabava de fer els 20 anys.