Muntatge amb Sílvia Orriols i un cercle difuminat a dalt a l'esquerra

La foto que demostra el ple d'Aliança Catalana a Reus

La nova formació de Sílvia Orriols va omplir divendres passat l'Antic Hospital de Reus

A poc més d'una setmana per a la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya, les diferents formacions que es presenten als comicis segueixen amb la seva atapeïda agenda de campanya electoral. Una de les formacions que ha entrat amb més força a aquestes eleccions és el partit independentista Aliança Catalana liderat per Sílvia Orriols.

AC va fer petit l'Antic Hospital de Reus, quan l'actual batllessa de Ripoll va arribar per fer un acte de campanya divendres passat , i on no hi cabia ni una agulla per seguir en primera persona les trencadores propostes electorals que està duent a terme la formació i que tan nerviosos té alguns partits polítics.

Defensa del sector primari i d'un Estat Català

Orriols va fer una defensa acèrrima del sector primari, i que ha tingut durant mesos en peu de guerra els agricultors catalans. Només a la província de Tarragona, i segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), la població activa al sector primari ha passat de 41.700 persones l'any 1977, el primer del qual se'n tenen dades, fins a les 13.300 el 2023 .

Una tendència clara que és extrapolable a la resta del territori català i que posa en risc l‟existència d‟aquest sector fonamental per al‟economia d‟un país. Enllaçant amb aquest tema, Orriols va manifestar la necessitat de protegir la zona del Delta de l'Ebre que després de la castigada que va quedar la zona el gener del 2020 pel temporal Glòria, encara no ha rebut cap ajuda de cap administració pública.

El segon eix sobre el qual va girar el discurs de Sílvia Orriols va ser la necessitat imperiosa de proclamar un estat català independent que es pugui sostenir amb els impostos que paguen els catalans i que, segons la líder d'AC, es perden en el transvasament a Madrid . Orriols va fer al·lusió al fet que l'estat espanyol roba els catalans amb la imposició d'impostos injustos.

Ple a Tarragona i ascens en els darrers sondejos

Sílvia Orriols i la seva formació, Aliança Catalana, ja van estar dimecres passat a Tarragona fent un acte de campanya davant de més de 200 persones . L'acte va tenir lloc a la Sala Genius del Palau de Congressos de Tarragona que també va quedar petita per presenciar les propostes de l'alcaldessa de Ripoll.

I és que els darrers sondejos continuen vaticinant un augment d'Aliança Catalana, que si la setmana passada s'especulava amb la possibilitat de l'obtenció de 3 diputats, les últimes enquestes ja li sumen la probabilitat d'aconseguir 4 escons al Parlament .

Alguns analistes ja han parlat que Aliança Catalana podria tenir la clau per a la formació d'un govern d'índole independentista sempre que els partits 'processistes' aixequin veto a la nova formació que ha arribat per defensar els interessos reals de la població catalana, davant diverses dècades d'abandó i submissió als governs estatals per part de partits que es fan dir independentistes.