Muntatge amb una imatge de la Rambla de Figueres ia l'esquerra dos cadells de Golden Retriever

Figueres adopta una clara mesura contra els incívics amb els gossos

La mesura entra en vigor el dimarts 13 de febrer

Figueres multarà els propietaris de gossos que no recullin els excrements a la via pública. L'Ajuntament vol "corregir les actituds incíviques" que pateixen especialment els parcs, les places i els jardins de la capital de l'Alt Empordà. Per això, es començarà a multar tots aquells que no recullin la femta del gos, quan el passegin pel carrer. Les multes, segons el consistori, aniran de 750 a 1.500 euros.

Tal com va passar recentment amb les multes als patinets elèctrics que no compleixen la normativa, aquesta iniciativa inclou una campanya de sensibilització de l'Ajuntament des d'aquest dimarts i fins a la setmana que ve, que serà quan es començarà a multar. La campanya “El meu gos, la meva responsabilitat” tindrà dues fases.

La primera començarà aquest dimarts i s'allargarà una setmana. Durant aquest temps es farà sensibilització per conscienciar els propietaris de les obligacions que recull l'ordenança municipal que regula la tinença, el benestar i la protecció dels animals, com l'obligatorietat de portar el gos lligat, recollir els excrements i dipositar aigua a les miccions dels animals , portar els gossos de raça perillosa amb morrió i disposar de la llicència per a la tinença de gos potencialment perillós.

A partir de dimarts que ve, s'iniciarà una campanya intensiva de controls amb agents de paisà i es començaran a posar sancions. Els controls es faran en espais conflictius quant a queixes i incidents per portar el gos desfermat i espais que habitualment es reben queixes de propietaris de gossos que no recullen la femta. L'Ajuntament també recorda l'obligatorietat de censar els gossos i que aquest tràmit és totalment gratuït.