,Muntatge amb una imatge de la Rambla de Figueres ia la cantonada superior esquerra una cara d'enuig

Un bar de Figueres veta l'entrada a les dones

L'Ajuntament ha reaccionat de manera contundent

L'Ajuntament de Figueres ha multat amb 10.001 euros un bar que tenia l'entrada "vetada" a les dones. Agents de la Guàrdia Urbana van inspeccionar el local en el marc de la campanya de control en establiments conflictius que estan fent. La policia havia rebut queixes veïnals però durant la inspecció van descobrir que havien tret el cartell del bany de dones i el feia servir de magatzem.

La multa ha estat interposada per discriminació de sexe, amb infracció de caràcter molt greu. A més, també s'ha denunciat el local perquè la terrassa tampoc no complia amb les ordenances municipals. L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, diu que es tracta d'una multa “exemplar” perquè situacions com aquesta no es repeteixin. En els darrers dos mesos, la Guàrdia Urbana ha inspeccionat més d'una desena de locals que generen queixes veïnals, però la previsió continuar amb els controls i assolir-ne una vintena.

En alguns casos, s'han detectat incompliments. El més flagrant és el d'un establiment ubicat al centre de la ciutat -entre la plaça del Gra i la de l'Escorxador- que no deixava entrar dones. Els agents es van personar per fer comprovacions i van descobrir que no deixaven entrar dones. A més, havien tret el cartell identificatiu del bany i el feien servir com a magatzem per guardar productes.

La policia ha incoat un expedient per una infracció molt greu de discriminació per raó de sexe. Masquef diu que els controls es mantindran i que també estan en coordinació amb administracions supramunicipals per comprovar que els treballadors dels locals tinguin els treballadors assegurats. "Busquem arreglar la situació jurídica d'aquests establiments i que compleixin la normativa vigent", assegura.

Mà dura a Figueres amb el nou alcalde

A Figueres hi ha hagut un increment notable en la preocupació per la seguretat, manifestada a través de diverses denúncies i protestes dels veïns. Els residents han expressat la seva inquietud per la freqüència d'actes incívics i delictes en diferents punts de la ciutat, cosa que els ha portat a sol·licitar més reforç policial. En particular, s'han reportat incidents greus com a intents d'agressió sexual i robatoris, així com la presència intimidadora d'individus que consumeixen i trafiquen drogues en espais propers als habitatges i escoles.

L'Alcalde de Figueres ha reconegut el problema d´incivisme en algunes àrees, però ha contrastat la percepció d´augment de delictes amb estadístiques oficials que indiquen una disminució de les infraccions penals. Tot i això, també ha admès que els efectius policials del municipi són inferiors als desitjats i ha promès augmentar la plantilla. Des que va guanyar les eleccions ja ha parlat clar ia diferència de molts polítics, afrontar el problema de cara.

Els residents del barri de Marca de l'Ham han estat protestant setmanalment, exigint solucions a les okupacions i al tràfic de drogues. El barri ha experimentat situacions d'assetjament i ha presenciat l'ocupació de cases en una urbanització inacabada, que ha atret activitats il·lícites i ha generat un sentiment d'inseguretat entre els seus habitants.