Els Reis, Leonor i Pedro Sánchez a la Pasqua Militar

Indirecta de Felip VI per recordar el paper de l'Exèrcit i la Constitució

Les paraules de Felip VI no han agradat a l'independentisme

El rei espanyol, Felip VI, ha defensat que la Constitució guia el "camí lliure i democràticament emprès" pel poble espanyol fa 45 anys. Durant el seu discurs amb motiu de la Pasqua Militar, aquest dissabte des del Palau Reial de Madrid, el monarca ha demanat a l'exèrcit tenir un rol fonamentat a preservar la “identitat històrica” d'Espanya. La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha valorat el compromís internacional de l'Estat: “Som un aliat seriós i responsable”.

Robles també va qualificar la invasió de Rússia a Ucraïna com a "il·legítima" i va condemnar la "violació" del dret internacional a Gaza. La princesa Leonor s'ha estrenat en una Pasqua Militar, festa que té origen el 1782, amb el regnat de Carles III. El monarca espanyol ha presidit la desena Pasqua Militar , avui davant del president espanyol, Pedro Sánchez, la ministra Defensa i el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska.

Durant el discurs, Felip VI ha agraït i reivindicat la tasca de les forces armades, la Guàrdia Civil i el CNI, de qui ha destacat haver complert "amb eficàcia i dignitat" les missions i els objectius. El cap de l'Estat ha afegit que, gràcies a la feina dels militars, els espanyols poden gaudir de les llibertats. El rei va apuntar que la defensa del marc de convivència "democràticament escollit" és testimoni del compromís de l'exèrcit i la Guàrdia Civil amb la societat. Així com de la "lleialtat" amb els aliats, a la recerca d'un món "més just i segur".

En aquest sentit, Felip VI ha subratllat que l'exèrcit també és “la millor mostra” del compromís d'Espanya amb la pau i la seguretat internacional. També ha asseverat que tant les forces armades com la Guàrdia Civil han de "evolucionar" sense deixar de ser "respectuosos" amb les tradicions i costums, per "preservar la identitat històrica" ​​d'Espanya.

Alhora, Robles ha destacat el paper d'Espanya, que ha catalogat ser un aliat "fermament compromès" amb la pau al món. La ministra ha constatat el "compromís total i absolut" de les forces armades on es despleguen: "Som un aliat seriós, responsable i compromès", ha reiterat. Alhora, Robles ha opinat que la Constitució permet que la ciutadania espanyola sigui cada dia "més lliure". I que, gràcies a la carta magna, hi hagi "convivència i tolerància", i una societat "més igualitària".

Unes paraules que no han agradat als partits independentistes encara que continuen sostenint Pedro Sánchez.