Muntatge amb una imatge de l'empresa referenciada a la notícia i al centre un dibuix amb valors borsaris en caiguda

L'empresa catalana que s'enfonsa un 35% a la borsa per un problema amb els resultats

Els comptes no incorporen la signatura del conseller delegat encara que la companyia assegura que no s'hi ha oposat

Les accions de Grífols han patit una nova baixada a la borsa i han tancat amb un descens del 34,9% del seu valor i s'ha situat en els 7,5 euros després que l'empresa reconegués que els resultats presentats aquest dijous corresponents el 2023 no estaven auditats. En una trucada amb inversors, els directius han assegurat que tenen el compromís per escrit de KPMG que els comptes estaran a punt abans del 8 de març.

A la trucada, els responsables de la farmacèutica han assenyalat que els comptes tramesos a la CNMV no incorporaven la firma del conseller delegat de la companyia, James Costos , i han al·legat que no va assistir al consell d'administració d'ahir per "motius personals" però que no ha manifestat cap oposició als comptes.

Als resultats presentats a primera hora, Grífols va indicar que va obtenir uns beneficis de 59 milions d'euros el 2023, un 71,5% menys que l'exercici anterior. La farmacèutica, que en els darrers mesos ha patit volatilitat a la borsa per l'atac del fons baixista Gotham City i està pendent de la publicació d'un informe de la CNMV sobre el cas, defensa que el resultat està impactat per partides extraordinàries, especialment la del cost de reestructuració, amb 147 milions d'euros. Sense aquests impactes, el benefici seria de 206 milions.

La versió de la companyia

La companyia, tot i això, assegura que tanca un any “rècord” amb uns ingressos de 6.592 milions d'euros i el creixement de totes les unitats de negoci. Aquest migdia, els directius han mantingut una trucada amb inversors per analitzar els resultats i ha garantit que el conseller delegat de la companyia i exambaixador dels Estats Units a Espanya, James Costos, no ha manifestat disconformitat ni oposició” amb la documentació aprovada pel consell d'administració aquest dimecres en una reunió celebrada a Barcelona i en què no va assistir per "motius personals".

A la trobada amb els analistes, el president executiu de Grifols, Thomas Glanzmann, ha defensat que es tracta d'un "any rècord" i ha defensat la "sòlida posició financera" de la companyia. Tot i això, després de la trobada les accions es van tornar a desplomar a la borsa i va portar l'Ibex a tancar en un descens del 0,67% i situar-se a la frontera dels 10.000.