Muntatge amb imatge d'un establiment de Bonpreu i Esclat. A l'esquerra, una imatge amb una dona contenta

Dues ofertes del cap de setmana que no et pots perdre a Bonpreu i Esclat

La nova promoció de la cadena catalana de supermercats

Amb l'arribada de cada cap de setmana nou, des de la cadena catalana de supermercats Bonpreu i Esclat, ens segueixen proposant interessants promocions, molt aprofitades per cada vegada més clients.

Aquesta vegada, l'oferta del cap de setmana de Bonpreu i Esclat està protagonitzada per una doble proposta de carn. D'una banda, salsitxa fresca de porc, elaborada a la plana de Vic, granel, a 6,99 €/Kg. I de l'altra, espatlla de xai al buit, a 14,99 €/Kg. Una gran oportunitat per a tot bon consumidor de carn, a través d'una promoció que es mantindrà activa del 5 al 7 de juliol, a qualsevol establiment de Bonpreu i Esclat, i mitjançant la possibilitat de la compra en línia.

Beneficis de consumir aquests dos tipus de carn amb moderació

El valor calòric de les salsitxes de porc depenen de la seva composició, i el greix és l'ingredient més variable. El contingut en greix és aproximadament del 10,3% i el de proteïna del 17,9%. Aporten aproximadament unes 168 kcal per cada 100 g. Tenint en compte que és un producte elaborat amb carn de porc, és ric en greix de tipus monoinsaturat majoritàriament, a més d'aportar proteïnes de qualitat i minerals tan importants com el ferro i el zinc. També convé tenir en compte que l'elevat contingut en sodi d'aquest producte en limita el consum en persones que hagin de seguir una dieta hiposòdica, com és el cas de les persones hipertenses.

Pel que fa al xai, és la cria de l'ovella que és sacrificada normalment amb menys de tres-cents dies de vida i que pesa entre 5 i 30 kg segons la seva edat. Per tractar-se d'animals joves, la carn de xai presenta força sucositat, associada també a un contingut notable de greix intramuscular. La carn de xai fresc és d'olor agradable i color rosat, vermellós a la pell. Aquesta carn és indicada per a esportistes pels seus beneficis, molts d'ells desconeguts. Per exemple, que ajuda el sistema immunològic, que està indicada per a dietes d'aprimament i és fàcil de pair. Consumida amb moderació pot formar part duna dieta saludable.

Segons el doctor Antonio Escribano, catedràtic extraordinari de Nutrició Esportiva de la Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia, especialista en Endocrinologia, Nutrició i Medicina Esportiva, "la carn de xai conté proteïnes d'alt valor biològic. Aquestes proteïnes són les que posseeixen tots els aminoàcids essencials. No n'hi ha prou amb tenir proteïnes així simplement, sinó que han de ser d'alt valor biològic per garantir una aportació correcta d'aminoàcids”.