Muntatge amb una imatge de membres dels comuns en roda de premsa. Un, Eloi Badia, llegint el discurs des del mòbil. A la cantonada superior dreta, dins un cercle, Sílvia Orriols durant un ple

Denunciats membres dels comuns per tapar cartells d'Aliança Catalana

Candidats del partit liderat per Jéssica Albiach han anat a Ripoll a muntar l'espectacle

El cap de llista per Girona de Comuns Sumar, Eloi Badia, ha assegurat aquest dimarts que la líder d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols, és batllessa de Ripoll gràcies a Junts, que es va oposar a l'acord aconseguit amb la resta de formacions de l'Ajuntament per tancar-lo el pas.

En declaracions a la capital del Ripollès, Badia ha denunciat el que considera "complicitat entre l'extrema dreta d'Orriols i la dreta extrema de Puigdemont" i ha mostrat "profunda decepció" pel paper del partit de l'expresident de la Generalitat al consistori ripollès . El candidat dels comuns, acompanyat del número tres de la llista per Barcelona, ​​Andrés García, ha enganxat diversos cartells a la localitat amb l'eslògan 'Extrema dreta, ni en català ni en castellà' i ha criticat que mentre ho feien s'hi hagi presentat la Policia Local.

La realitat és ben diferent del que intenta vendre el partit woke de Colau i Albiach. La Policia Local els ha identificat i denunciat per tapar cartells d'Aliança Catalana, cosa que, segons la Llei de Règim Electoral General, suposa una infracció.

De fet alguns usuaris de Twitter aporten proves directes de la jugada de Comuns Sumar contra el partit nacionalista:

Discurs "llirista" contra Orriols

"Orriols no vol que es pensi diferent. La Catalunya d'Orriols és fosca, petita i sobra gent", ha deplorat. Així mateix, va carregar contra els discursos "racistes i xenòfobs" d'Aliança Catalana i les seves polítiques per impedir l'alta al padró de persones immigrants. "Impedir el padró és una acció d'odi, impedir l'accés a la salut és una acció d'odi, privar del dret a l'habitatge és una acció d'odi", va assegurar, i va advertir que la formació ultra es presenta a les eleccions Parlament del 12 de maig "per fer-ho a tot el país".

"Hem de tancar el pas als discursos d'odi que empetiteixen el país", ha dit, i ha garantit que la millor manera de fer-ho és assegurant un escó per Girona a Comuns Sumar, ja que se'l disputen amb la formació d'Orriols. "El vot als comuns és l'únic que impedirà que l'extrema dreta catalana entri al Parlament", ha alertat.

Baixada dels comuns a les enquestes

Aquests espectacles dels comuns s'emmarquen en una estratègia desesperada per intentar remuntar a les enquestes. Jéssica Albiach va obtenir només 8 diputats el 2021. Una xifra que ara anirà a menys. Totes les enquestes els donen una baixada pronunciada i en algunes fins i tot se situen al límit de desaparèixer del Parlament ja que només en traurien 3 o 4 diputats. El mínim del 3% a Barcelona a priori no perilla per a la formació woke però mai se sap que pot passar.

Unes males xifres dels comuns que contrasten amb el creixement d'Aliança Catalana, que podria irrompre al Parlament amb estimacions que arriben fins als 6 diputats.