Muntatge amb Sílvia Orriols i un cercle difuminat a dalt a l'esquerra

Els 4 municipis on Aliança Catalana ha estat primera força

El partit liderat per Sílvia Orriols irromp al Parlament amb dos diputats

Junts+ s'ha imposat a 726 municipis amb el 98% dels vots escrutats a les eleccions catalanes d'aquest diumenge. Es tracta de 163 localitats més que el 2021, una xifra que contrasta amb els 214 municipis en què ERC va ser primera fa tres anys i ja no ho és. Els republicans van pintar del seu color 261 pobles i ciutats, i ara ho han fet a 47.

Pel que fa al PSC, són primera força a 170 localitats, 62 més que en els últims comicis. Aliança Catalana és l'altre partit que s'ha aconseguit imposar a nivell municipal. La formació de Sílvia Orriols ha estat primera a quatre municipis, tots al Ripollès i fronterers entre ells: Ripoll, Les Lloses, Campdevànol i Gombrèn. Actualment el partit nacionalista té 6 regidors a Ripoll, un a Ribera d'Ondara (on han estat segona força a les autonòmiques) i un altre a Manlleu. A la localitat de la comarca d'Osona han passat del 10%.

Per circumscripcions, Junts i el PSC n'han guanyat dos cadascun.

Junts guanya en municipis de mida mitjana

Junts+ ha sortit victoriosa de la gran majoria de municipis, entre els quals destaca la ciutat de Girona com la més poblada. Sant Cugat del Vallès, Manresa, Vic, Figueres, Igualada i Vilafranca del Penedès són les altres ciutats de més de 40.000 habitants amb victòria de la formació de Puigdemont. Pel que fa al PSC, ha registrat victòries a les deu ciutats més poblades de Catalunya : Barcelona, ​​Hospitalet de Llobregat, Badalona, ​​Terrassa, Sabadell, Lleida, Tarragona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Reus.

El descens d´ERC també s´ha notat a nivell municipal, i entre les viles on ha estat primera força destaquen diverses de les Terres de l´Ebre. Amposta, Deltebre, Roquetes i Flix han estat les de més població que s'han pintat del color dels republicans. Els dos municipis que s'han disputat el darrer lloc del rànquing de població del país, Sant Jaume de Frontanyà i Gisclareny, han estat pel PSC el primer i Junts+ el segon.

De fet, Gisclareny va ser l?únic municipi del país amb un 100% de participació. Victòries de Junts i PSC per demarcacions, amb ERC tercera a les quatre Per circumscripcions, Junts i el PSC s'han repartit els quatre territoris: els de Puigdemont han repetit victòria a Girona i Lleida, com fa tres anys. Així mateix, els socialistes van ser primers a Barcelona, ​​igual que el 2021, i també es van imposar a Tarragona , una demarcació que va registrar una victòria d'ERC en els darrers comicis. Els republicans van quedar tercers a les quatre demarcacions.