Muntatge amb Sílvia Orriols i un cercle a dalt a l'esquerra amb Salvadó Illa

[VÍDEO]: Contundent resposta de Sílvia Orriols quan li pregunten si felicitarà Illa

La líder d'Aliança Catalana respon de manera contundent a la possible felicitació del líder del PSC

Les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig passat han posat de manifest la gran polarització entre els partits que es fan anomenar independentistes i els del 155. Una polarització que es veu accentuat d'una manera molt clara amb la incontestable victòria del PSC de Salvador Illa, amb 42 escons, seguit de Junts per Catalunya, de Carles Puigdemont, amb 35 escons .

Els comicis van deixar un arc parlamentari amb fins a vuit partits, on es va confirmar la debacle i l' esfondrament de Ciutadans que només va obtenir 20.000 vots i que va ser superat en percentatge de vots pel PACMA (Partit Animalista amb el Medi Ambient). La caiguda en picat de la formació taronja va suposar una fuita de vots cap al PP que va pujar de 3 diputats a la legislatura anterior a 15 a l'actual.

Sílvia Orriols, contundent resposta a Salvador Illa

Una altra de les grans notícies que ens va deixar la nit electoral va ser la irrupció de la nova formació independentista d'Aliança Catalana, liderada per l'actual alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols. La líder d'AC va protagonitzar un dels moments més destacats quan li van preguntar si felicitaria Illla pels resultats obtinguts a allò que Orriols va ser contundent responent: ''jo no felicito imperialistes'' .

I és que cal recordar que des que es va diluir el Parlament i es van anunciar la celebració de noves eleccions, Salvador Illa no va escatimar temps per proposar un cordó sanitari a AC, a qui van seguir ràpidament ERC, Junts, la CUP i els Comuns. Sense a penes haver escoltat les propostes del partit de Sílvia Orriols, des dels partits constitucionalistes i 'processistes' es va voler vetar una formació que apuntava irrompre com ho ha fet al nou Parlament.

Sílvia Orriols, planta de cara a Salvador Illa

Amb 118.000 vots AC s'ha fet un forat a l'arc parlamentari català després de les eleccions d'aquest diumenge passat, obtenint dos escons i passarà al grup mixt amb la CUP que ha patit un desgavell baixant de 9 a 4 escons . A més, cal recordar que AC ha guanyat a 4 municipis catalans: Ripoll, amb 1.559 vots, Les Lloses, amb 34 vots, Campdevànol, amb 430 vots i Gombrèn, amb 26 vots.

L'oposició frontal d'Orriols a Illa durant la campanya i la precampanya electoral ha estat més que evident. Orriols ha titllat Illa d'imperialista en les últimes declaracions, amb què ha mostrat sempre el seu rebuig frontal a l'intent de castellanitzar la cultura catalana, recordant-li que representa el partit del 155 i que les seves promeses de millor finançament per a Catalunya amb el Govern de Pedro Sánchez s'han quedat en aigua de borratges.

Orriols no compra el discurs victimista i triomfador del PSC que representa Salvador Illa, i que la major part dels partits anomenats independentistes ho han intentat no només blanquejar , sinó que també han arribat a pactes de submissió a nivell estatal, els quals han comportat un retrocés a polítiques socials i una retallada de llibertats de la població catalana. Orriols provoca por a Illa, potser perquè és l'única política a dir-li al PSC del 155 les coses clares tal com són, i que altres no s'han atrevit.