Muntatge amb una imatge de Tania Verge amb una caixa de calces a la mà. A la cantonada superior dreta una emoticona de diners

Surt a la llum el milionari cost dels productes menstruals que regala Tania Verge

Nova campanya polèmica de la consellera més qüestionada - juntament amb Joan Ignasi Elena - del Govern

El govern català va aprovar una partida de 8'5 milions d'euros als pressupostos del 2023 per al pla d'equitat menstrual que liderava la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tania Verge, i que permetia distribuir productes gratuïts per a la regla a 2'5 milions de dones catalanes. La iniciativa pretenia garantir l'accés gratuït a la ciutadania de productes com copes menstruals, calces absorbents o compreses reutilitzables. La distribució d'aquests articles s'iniciarà el dia 4 de març a través de les 3.272 farmàcies de què disposa el territori català.

El venen com a compromís amb la justícia social, climàtica i de gènere

La mesura liderada per Tania Verge pretenia atacar les desigualtats a nivell social, combatent la pobresa menstrual, de gènere, per acabar amb els estereotips, i climàtica reduint els 750 milions de residus que es generen cada any en productes menstruals no reutilitzables. En aquest sentit, la mesura compta amb la col·laboració del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya amb la formació del seu personal a l'hora d'assessorar totes les dones que poden escollir entre copes menstruals, calces i compreses de roba segons les necessitats.

Tania Verge durament criticada en xarxes

No en va, la mesura no ha quedat exempta de polèmica ja que a les diferents xarxes socials han estat diversos els que han posat el crit al cel sobre una mesura que tindria un cost de 27.914.376 milions d'euros amb una durada de 3 anys. I és que la diferència entre els més de 3 milions d'euros que estaven licitats i els gairebé 28 milions esmentats, és el que ha desfermat l'enuig de diversos usuaris en xarxes socials que han alertat d'una gran diferència entre allò inicialment previst i allò que finalment es pagarà.

La justificació és que hi ha hagut diverses pròrrogues per anar incrementant la xifra. Les xifres reals del contracte han transcendit després de sortir l'informe justificatiu de la proposta de contractació per al subministrament de productes menstruals reutilitzables que ha engegat la Conselleria d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Les publica Pol Pérez i desenes de persones han reaccionat indignades. També han exigit que aquests diners es destinin a altres prioritats de la ciutadania.