El contundent avís de Jorge Rey amb la DANA

El jove meteoròleg anticipa un canvi radical canvi de temps

A les portes de l'inici de les vacances de Setmana Santa, el perspicaç i jove meteoròleg Jorge Rey, adverteix de la possibilitat d'un radical canvi de temps que afectaria de ple els propers dies. Si estàveu esperant bon temps i sol, sembla que us trobareu amb tot el contrari.

Les previsions de Jorge Rey coincideixen amb les de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) en relació amb una sobtada radicalització del temps . Acostumats a la prematura arribada de temperatures primaverals, tot sembla indicar que a partir d'aquest cap de setmana vinent, tornarà un fred hivernal que arribarà acompanyat d'importants precipitacions i forts vents, que afectaran qualsevol zona del país.

Així doncs, al temor propi de l'operació sortida, que en aquesta ocasió s'iniciarà aquest proper divendres 22 de març i en què milers i milers d'automòbils es desplacen per diverses carreteres i autopistes del país, aprofitant les vacances escolars, caldrà afegir les complicacions derivades d'aquesta amenaça de temporal que estaria a punt d'arribar.

Els capricis de la DANA segons Jorge Rey

El que ens espera per a aquests propers dies és la màxima representació de la DANA (l'acrònim de Depressió Aïllada en Nivells Alts), que provocarà una alteració climàtica, que en molts casos fins i tot arribarà a transformar-se en abundants nevades.

Famós per haver encertat en la predicció de l'arribada del temporal Filomena, quan tenia tan sols 14 anys, el jove burgalès nascut el 1996 s'ha convertit en tot un referent de la meteorologia a Espanya . Al seu canal propi de YouTube, "El tiempo con JR", acumula més de 65.000 subscriptors, mentre que el seu perfil a Instagram ja supera els 116.000 followers.

Aquesta Setmana Santa es preveu moguda, ja que segons les mateixes previsions de Jorge Rey, les temperatures mínimes baixaran considerablement. A Catalunya incrementarà la presència de boira i l'ambient gèlid i humit serà una constant. Sempre segons aquestes previsions, just quan donem la benvinguda a la primavera, experimentarem un important contrast que servirà per evidenciar els designis d'un canvi climàtic cada cop més imprevisible.

El cas és que els antecedents a les previsions de Jorge Rey avalen el criteri del noi, per la qual cosa caldrà estar molt pendents del que pugui esdevenir amb la meteorologia d'aquests dies. És clar que la lectura positiva de tot plegat és l'arribada de noves pluges que servirien per continuar contrarestant una sequera que encara necessita moltíssima més aigua.