Muntatge amb una imatge d'un directiu de l'empresa referenciada a la notícia mentre dóna el nou anunci. Al centre una emoticona somrient

L'empresa que inverteix més i anuncia 2.000 llocs de feina a Barcelona

El primer any en funcionament el centre ha contractat 500 professionals, un 60% dones

AstraZeneca invertirà 1.300 milions al seu hub d'innovació global de Barcelona. Ho ha anunciat aquest dijous el president de la companyia a l'Estat, Rick R. Suárez, a l'acte de celebració del primer any de funcionament del centre. La multinacional, per tant, invertirà 500 milions d'euros més fins al 2027 respecte al que va anunciar fa un any.

Pel que fa als llocs de treball, també s'amplien fins als 2.000 treballadors fins al 2025, el doble del previst inicialment. Suárez ha explicat que en un any el hub ja ha contractat 500 professionals altament qualificats procedents de 35 països i dels quals un 60% són dones. "Tenim grans plans per expandir el nostre centre pioner", ha dit Suárez. "Tenim una sòlida confiança a Catalunya i Espanya", va afegir el directiu de la companyia.

L'acte, celebrat al Liceu, ha tingut representants del ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

Ritme "trepidant" d'activitat

El líder d'AstraZeneca a l'Estat ha assegurat que en un any el hub ubicat a la capital catalana ha avançat a un ritme "trepidant". Fruit d'aquesta evolució, la companyia ha apostat per ampliar "significativament" els plans que tenia. "Continuem creixent cada dia i estem impulsant grans avenços", ha dit Suárez.

El centre ja participa en 2.244 projectes de recerca a nivell global i en 154 estudis clínics. El president d'Astrazeneca a l'Estat també ha aprofitat per reclamar a les autoritats un "marc regulador clar" . Alhora, ha assegurat que Espanya és un dels països "on passa més temps" des que s'aprova un medicament fins que aquest arriba als pacients.

Les autoritats celebren que AstraZeneca doble la seva aposta per Barcelona

Per part dels representants polítics, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat que AstraZeneca "doble l´aposta per Barcelona i Catalunya". "No podíem tenir un millor regal", va assegurar. Alhora, ha apuntat que es tracta de la inversió "més important en ciència i coneixement que ha rebut Catalunya". "Esperem que sigui el pròleg de moltes més", ha afegit. Per part de la Generalitat també hi van assistir el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent; i el conseller de Salut, Manel Balcells.

Alhora, l'alcalde de Barcelona, ​​Jaume Collboni, va qualificar de "magnífica notícia" l'ampliació de la inversió d'AstraZeneca. "S'ha demostrat que quan hi ha col·laboració i es fan les coses bé, de manera seriosa i decidida, els resultats són positius", ha dit. "Amb la ciència com a bandera i apostant pel talent femení, Barcelona vol ser decisiva i un lloc on apostem per la salut humana", ha afegit. En format vídeo, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va assegurar que el hub "està cridat a ser un dels centres d'innovació clínica més grans d'Europa" i va destacar els llocs de treball de qualitat que crearà.

Totes les autoritats han posat èmfasi en la col·laboració entre les diferents administracions. El hub d'innovació global d'AstraZeneca a Barcelona té per objectiu accelerar l'arribada de la nova generació de tractaments a les cinc àrees terapèutiques clau de la companyia: oncologia, malalties cardiovasculars, respiratòries, desenvolupament de vacunes i malalties rares. A principis del 2025 està previst que el centre es traslladi a l'Edifici Estel, l'antiga seu de Telefónica.