Muntatge amb una imatge de l'empresa referenciada a la notícia i al centre, dins d'un cercle, persones fent cua a una oficina de treball

ERO per a 120 persones en una empresa catalana: Les tres comarques afectades

CCOO demana una "solució negociada" i convoca una mobilització aquest divendres

L'empresa Leitat planteja un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a 120 persones a Catalunya, 69 a Barcelona procedents de Welab i 51 a diferents centres que la companyia té al Vallès Occidental i a Vilanova del Camí (Anoia). En un comunicat, el sindicat CCOO ha advertit que amb l'expedient "es posa en risc la viabilitat futura" de la companyia i ha instat la direcció a retirar-lo i "cercar una solució negociada".

Així mateix, va atribuir la mesura a la "mala gestió" empresarial. Fonts sindicals han explicat a l'ACN que la intenció inicial era que l'ERO afectés 91 treballadors dels centres que té al Vallès i Vilanova del Camí però que s'ha aconseguit reduir la xifra a 51. Per tot això, el sindicat n'ha convocat una concentració davant de les instal·lacions de l'empresa a Barcelona, ​​al carrer Rivadeneya, a les 8h del matí.

Dues hores més tard, a les 10 hores, hi ha una reunió prevista amb la direcció de l'empresa i dilluns una trobada amb la mediació de treball. En cas que aquestes reunions acabin en desacord, dimarts els treballadors aniran a la vaga a tots els centres de Catalunya.

Una empresa amb més de 100 anys d'història

Leitat és una organització tecnològica de renom internacional, dedicada a la innovació i la transferència tecnològica a la indústria. Fundada el 1906 a Terrassa, Espanya, sota el nom de "Laboratori d'Assaigs i Investigacions Tècniques", Leitat ha evolucionat al llarg de més d'un segle per convertir-se en un centre tecnològic clau a Europa, mantenint el seu compromís amb el progrés i la competitivitat industrial a través de la investigació, el desenvolupament i la innovació tecnològica (R+D+i).

Al llarg de la seva història, Leitat ha tingut un paper crucial en l'adaptació de les indústries als canvis tecnològics i demandes del mercat, treballant estretament amb empreses, universitats i organismes de recerca. El seu objectiu és impulsar la competitivitat de les empreses mitjançant la innovació, desenvolupant tecnologies i solucions que responguin als reptes industrials i socials contemporanis.

Leitat opera en diversos sectors, incloent-hi però no limitant-se a la biotecnologia, la salut, l'energia, el medi ambient, la nova producció i els processos industrials, la mobilitat, els materials avançats i l'economia circular. Aquesta diversitat sectorial reflecteix la seva capacitat per abordar una àmplia gamma de desafiaments tecnològics i d'innovació, adaptant-se a les necessitats específiques de cada indústria.