Rubèn Novoa

Site Logo
e-mail icon
linkedin icon
x icon

Rubèn Novoa i Arranz, nascut a Barcelona el 1978. Amb estudis en Història a la Universitat de Barcelona va continuar els seus estudis en Dret a la Universitat Oberta de Catalunya. A més, ha realitzat cursos de postgrau sobre terrorisme a la Universitat del País Basc i en Anàlisi d'Intel·ligència a l'Escola Internacional de Protocol de Barcelona.

Des dels anys 90, Novoa ha estat un fervent militant independentista, destacant per la seva implicació activa en diverses causes. Va participar en la primera plantada per la independència dels Països Catalans l'any 2000 a la Plaça Sant Jaume, compartint escenari amb figures com Lluís Maria Xirinacs. El 2003, va unir-se a la Joventut Nacionalista de Catalunya, on va ser elegit Secretari de Comunicació de la Federació de Barcelona i va dirigir la campanya electoral de Xavier Trias a l'Ajuntament de Barcelona. Posteriorment, va fundar la Sectorial de Noves Tecnologies i va assumir el rol de responsable de ciberactivisme al partit Convergència Democràtica de Catalunya.

L'any 2010, va decidir deixar CDC per unir-se a Solidaritat Catalana per la Independència, on va exercir com a cap de premsa del grup parlamentari i assessor del partit. A més de la seva implicació política, Novoa és un soci fundador de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel des de l'any 2009, i junt amb Josep Espar i Ticó, van liderar la lluita veïnal contra el traçat del TGV per sota del Temple de la Sagrada Família, demostrant el seu compromís amb causes diverses.

Al llarg de la seva carrera, Novoa ha contribuït activament al panorama mediàtic català i israelià, col·laborant en diversos mitjans de comunicació. El seu dedicat servei a la causa independentista i el seu compromís amb diverses organitzacions li han valgut reconeixements, incloent-hi la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya (categoria: Or, modalitat: col·lectiva) el 2021, en reconeixement a la seva lluita durant el procés independentista.

Imatge de Jordi Aragonès, Aurora Fornos i Oriol Gès durant la trobada de militants i simpatitzants d'Aliança Catalana
Wafa Marsi durant una entrevista a La Sexta