Muntatge amb una imatge d'Angela Dobrowolski a primer terme. A la cantonada superior dreta, dins d'un cercle, la cara de Josep Maria Mainat

La condemna a Angela Dobrowolski per llançar un objecte a Josep Maria Mainat

Aviat començarà el judici per intent d'assassinat

El jutjat penal 19 de Barcelona ha condemnat Angela Dobrowolski, exdona de Josep Maria Mainat, a vuit mesos de presó per un delicte de violència domèstica però ha decidit suspendre la pena a condició que no torni a delinquir en tres anys.

En concret, l'acusada va llançar un objecte a la seva parella entre el 14 i el 21 del 2019, a la vivenda que compartien. Dobrowolski va reconèixer els fets i es va arribar a una conformitat. També s´ha acordat la prohibició de tinença d´armes durant dos anys i un dia i s´ha imposat una ordre d´allunyament de 1.000 metres i la prohibició de comunicació amb Mainat per qualsevol via durant un any i vuit mesos.

Tant la fiscalia com la defensa de l'acusada s'han mostrat a favor de suspendre la pena de presó i el magistrat ha acordat fer-ho mentre estigui tres anys sense delinquir, faci un curs de reeducació en matèria de violència domèstica, pagui una multa de 4 mesos a cinc euros diaris (150 euros) i es controli l'ordre dallunyament imposada per un període de tres anys. Està previst que el 15 de juliol comenci el judici contra Dobrowolski per intentar assassinar Mainat.

Un cas molt mediàtic

El cas d'Angela Dobrowolski i Josep Maria Mainat ha capturat l'atenció mediàtica a causa de la gravetat de les acusacions i els detalls escandalosos que l'envolten. Angela Dobrowolski, exdona del productor televisiu i membre del grup humorístic La Trinca, Josep Maria Mainat, està sent processada per un presumpte intent d'assassinat ocorregut el juny del 2020.

Segons els informes judicials, Dobrowolski hauria intentat assassinar Mainat injectant-li insulina mentre dormia, aprofitant que Mainat és diabètic i que aquesta substància podria causar-li una hipoglucèmia greu, potencialment mortal. La nit dels fets, Dobrowolski li hauria administrat la insulina i després monitorejat els seus nivells de glucosa a la sang per assegurar-se que l'atac fos efectiu. Finalment, va trucar als serveis d'emergència quan Mainat ja estava en estat crític, cosa que, segons la fiscalia, va ser un intent d'encobrir les seves accions.

El motiu darrere d'aquest presumpte intent d'assassinat sembla que estigui relacionat amb qüestions econòmiques i d'herència. Dobrowolski hauria accedit il·legalment al correu electrònic de Mainat, descobrint que ell planejava divorciar-se, cosa que la deixaria fora de l'herència. Aquest coneixement, segons la fiscalia, la va portar a intentar assassinar-lo per assegurar-se de rebre part del seu patrimoni considerable.