Sílvia Orriols, amb un logotip del canal 324

El comentari viral de Sílvia Orriols que deixa en evidència el 324

Sílvia Orriols demostra les incoherències de la televisió pública de Catalunya

A TV3 hi ha consignes per no parlar d'Aliança Catalana o per referir-se a la formació i a Sílvia Orriols com a "ultra", "extrema dreta", "partit xenòfob". Així ho va reconèixer el periodista de la casa Joan Ramon Vallvé, quan va reconèixer que el tracte a la Batllessa de Ripoll i a les seves sigles va ser “una instrucció i no un debat professional”.

La Televisió de Catalunya, igual que la resta de mitjans de comunicació privats, però subvencionats pel Departament de Presidència de la Generalitat, ha silenciat sistemàticament el partit aliat i ho ha definit amb adjectius que no s'ajusten a la realitat . Des de les eleccions municipals del maig del 2023, l'estratègia ha estat evitar que els espectadors coneguessin el programa d'Orriols.

El problema és que aviat apareixen les primeres contradiccions. Per exemple, el perfil de la xarxa social X del canal 324 ha publicat una notícia fent-se ressò de les declaracions de l'alcalde de Lleida tot denunciant que temporers arriben a la Plana amb el bitllet pagat des d'Andalusia. Una pràctica que denuncia Aliança Catalana, però que mai ha estat escoltada i, a més, ha estat titllada de "racista" i de falsa.

Missatge de Silvia Orriols al 324
Missatge de Silvia Orriols al 324 | Twitter

"Tant dir que això era un relat fantasiós de l'extrema dreta o una mera sensació ciutadana. A veure si al final haurem de donar la raó a Orriols" , ha escrit la Batllessa de Ripoll i diputada d'Aliança Catalana al Parlament de Catalunya .

Declaracions de Félix Larrosa

L'alcalde de Lleida, Félix Larrossa, va assegurar que molts temporers vénen amb el bitllet pagat des d'Andalusia . Afegeix que la situació no és nova i demana a la Generalitat que hi trobi una solució. “S'han trobat que la campanya encara no ha començat i ara hem de resoldre la seva situació”. Són persones que han acabat la campanya de la maduixa a Andalusia o de la taronja a València i arriben ara a Catalunya, sense recursos.

Larrosa va manifestar que són les administracions els que posen els mitjans perquè no estiguin al carrer. En aquest sentit, el tinent d'Acció Social, Carlos Enjuanes, va explicar que coneixen un grup de 30-35 persones que no tenen sostre. Ha reconegut que han ofert pisos socials a les dones i a persones vulnerables.

Finalment, Larosa també va explicar que s'obrirà l'alberg a la Fira per a les persones que vénen a buscar feina al sector de la fruita. Aquest servei és per a gent que ve a treballar la fruita i no té cap alternativa. L'alcalde va recordar que l'any passat “vam detectar gent usant recursos públics quan cobrava per pagar-se un allotjament o se'ls en facilitava un”.