La maquinària electoral està traient fum les últimes hores i en què les diferents formacions polítiques, d'acord amb el que van indicant les enquestes, comencen a entreveure quines seran les seves possibles preferències quant a pactes electorals després de les eleccions del proper 12 de maig al Parlament de Catalunya.
Aliança Catalana, vetada a tots els mitjans de comunicació i sense opció d'entrar als debats electorals és un dels grans temors que tenen els partits 'processistes' tradicionalment anomenats independentistes , per la possibilitat que AC arrossega bona part del votant descontent amb aquestes formacions.
Puigdemont també aposta pel cordó sanitari a AC
El líder de Junts a l'exili ha estat un dels últims a apuntar-se al veto a Aliança Catalana, que va proposar en un primer moment el líder del PSC, Salvador Illa, ia qui ràpidament es van unir la resta de partits de l'elenc parlamentari. Aquest mateix matí Junts, PSOE, Comunes, ERC i CUP han signat un manifest per comprometre's a no arribar a acords amb Aliança Catalana ni acceptar els seus vots.
La posició de Junts amb les proclames electorals que fan difereixen molt de l'estratègia política que han dut a terme els últims mesos de pactar amb el PSOE del 155 per esgarrapar una Llei d'Amnistia que permeti a Puigdemont tornar a Catalunya , però a canvi de seguir amb l'immobilisme de no avançar feia la proclamació d'un estat català, tal com proposa Sílvia Orriols des del primer dia de la campanya electoral.
La inseguretat als carrers, la immigració desmesurada, i el col·lapse dels recursos públics sembla que no interessa abordar-los per part dels partits que s'han repartit el poder a Catalunya les darreres dècades .
Orriols respon de manera contundent a Puigdemont
La candidata a la presidència de la Generalitat, Sílvia Orriols, va ser molt directa al criticar Carles Puigdemont per la seva aposta pel cordó sanitari a AC, que es contradiu amb el seu discurs i alhora política de pactes amb els governs de Madrid.
La submissió permanent dels partits 'processistes' i wokes han provocat un col·lapse de l'economia catalana, que es veu desbordada per la manca d'inversió des de Madrid , i que amb aquests recursos cada cop s'hagi de fer front a una demanda ciutadana més gran aguditzada per la immigració en tromba que ha anat arribant els últims anys i que no ha tingut cap control.
AC pot ser la clau per a la governabilitat
Paradoxalment, les enquestes més recents arriben a augurar la possibilitat que el partit d'Orriols irrompi al Parlament amb 6 escons. Una xifra que vista la igualtat que hi ha entre els partits amb sucursal a Madrid i els partits de submissió a Madrid, podria decantar la balança per formar una majoria de partits independentistes al Parlament.
Les contradiccions i proclames dels partits previ a les eleccions potser han de ser considerades si de debò volen apostar per un govern que desconnecti completament de les polítiques centralistes i que suposen un llast per a Catalunya, o bé per iniciar una nova etapa de prosperitat i construcció d'un estat del benestar a Catalunya que permeti controlar la immigració i reforçar els serveis bàsics que reclama des de fa molt de temps la ciutadania del país.