Carles Puigdemont assegut en un esmorzar organitzat per l?agència EFE

Carles Puigdemont s'uneix a ERC i la CUP: Necessitem més immigració

El candidat de Junts carrega contra els que volen una major regulació de la immigració

Carles Puigdemont defensa que Catalunya "té necessitat d'immigració" els propers anys. "Els discursos de zero immigració no estan basats en cap raó ni realisme", va assegurar. Ara bé, en una roda de premsa organitzada per l'agència EFE aquest dimarts a Algerers, el candidat de Junts+ també ha denunciat que "la gestió que ha fet l'Estat espanyol dels fluxos migratoris no ha estat la correcta".

D'altra banda, sobre un eventual Govern liderat per ell, Puigdemont ha descartat oferir-li a la CUP que entrés, argumentant que els mateixos anticapitalistes el rebutjarien. "La conversa duraria segons", va admetre. Després que Junts acordés el traspàs de les competències d'immigració a la Generalitat, que estan treballant, Carles Puigdemont va insistir que cal abordar aquest fenomen amb una "mirada catalana" i des d'una perspectiva de "drets i deures".

Puigdemont oblida la situació que es viu a molts barris i pobles

En aquest sentit, ha marcat distància dʻopcions com Aliança Catalana: "Nosaltres sabem que tenim necessitat dʻimmigració. Els discursos de zero immigració no estan basats en cap raó ni realisme". El candidat de Junts oblida que Catalunya ha augmentat la població 10 vegades més que el País Basc en els darrers anys. Un augment de població que Junts pretén que segueixi a la mateixa línia. També ha situat al centre de les polítiques d´immigració a la llengua catalana.

En aquest sentit, Puigdemont ha assenyalat "l'obligació" que tenen les empreses de garantir que els treballadors, especialment els nouvinguts, tinguin accés a l'aprenentatge de la llengua catalana.

"No hem de carregar a la persona nouvinguda en el seu temps lliure allò que és una obligació de les empreses", ha afirmat, que ha afegit que les companyies s'han de "corresponsabilitzar". "Si per raons X tenim treballadors que han de tenir garantit aquest dret i que no han tingut accés al coneixement del català, perquè a les seves empreses els ha importat un rave, és el que li hem de capgirar", ha reblat.

No vol pactar amb Aliança Catalana

Preguntat específicament per Aliança Catalana, després que Salvador Illa hagi instat els seus contrincants a posicionar-se sobre el partit de Sílvia Orriols, Puigdemont ha criticat que el candidat socialista "té molt interès a parlar d'una candidatura independentista que només hem sentit a parlar d''immigració" i suficient'.

L'expresident ha deixat clar que ell "no pactarà directament ni indirectament amb cap formació que estigui a l'extrarradi de nosaltres". I ha enviat un altre interrogant al PSC: "¿Pactarà Illa amb el PP? ¿Revertirà l'acord amb el PP a Barcelona?"