Muntatge amb una imatge de Sílvia Orriols al Parlament. A la dreta, una imatge d'una dona assenyalant orgullosa

Calbot de Sílvia Orriols a Junts per vincular-la amb els afusellaments franquistes

La resposta de la líder d'Aliança Catalana després del seu primer discurs al Parlament

Aquesta setmana, la presidenta d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols, ha debutat al Parlament de Catalunya. Durant el seu primer discurs, diversos diputats van mostrar alguns cartells protagonitzats per víctimes del franquisme.

Sílvia Orriols és una política amb una convicció i una metodologia inalterables. No és de les que calla els seus pensaments, i quan té alguna cosa a dir ho expressa amb tota llibertat. Aprofitant el seu compte d'X (Twitter), l'alcaldessa de Ripoll ha volgut manifestar la seva indignació davant de la recepció rebuda per part de cert sector: "Diputats de Junts fent el joc als Comuns i aixecant cartells de víctimes d'escamots falangistes mentre parlava jo. Vols dir que no heu perdut el nord @KRLS?".

Com sol ser habitual en les seves publicacions, el tuit d'Orriols no ha passat desapercebut pels que combreguen amb ella i el partit que representa, cada cop més fidels a la seva ideologia i a la seva manera de reivindicar la seva presència cada vegada més notòria en el panorama polític català.

El debut de Síliva Orriols al Parlament

La líder d'Aliança Catalana va aprofitar els 2 minuts de temps que va disposar per exposar els seus principis: "Malgrat les difamacions, la censura, les sancions de 10.001 euros i els cordons sanitaris, ja som aquí. Només som dos diputats, però representem 120.000 catalans, que han dit prou a tots aquests anys de promeses incomplertes, de polítiques autonomistes i proimmigracionistes que ens ha desdibuixat i trinxat".

Orriols no va passar per alt els postulats que defensa amb gran fortalesa:"Vostès parlen molt de drets humans. Nosaltres hem vingut aquí a defensar fèrriament els drets humans. Defensarem que la senyora Maria pugui anar sola a treure diners del caixer sense que ens la fumin per terra amb una estrebada. Que la Laura pugui sortir de nit sense un esprai antiviolació a la butxaca, que a la Fàtima no l'obliguin a entrar en una aula de segon de primària amb un 'parrac' misogin i fonamentalista al cim del cap".

Les conseqüències del primer discurs de Sílvia Orriols al Parlament no tan sols va provocar la mostra gràfica d'un grup de diputats, també va generar una posterior amenaça de Josep Rull, president de la cambra catalana: “li vull advertir que de conformitat amb la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans, la llibertat d'expressió no empara el discurs d'odi que inciti a la discriminació o a la violència, i per tant, aquesta presidència serà absolutament escrupolosa a l'hora d'advertir-la tantes vegades com calgui i alhora, si s'escau, de prendre decisions sobre això".