Un home amb camisa de quadres i ulleres està assegut mentre parla, amb una imatge circular inserida a la cantonada superior dreta que mostra una dona i un home dret junts.

Ramon Cotarelo deixa en evidència Josep Rull pel seu comportament vers Sílvia Orriols

El politòleg ha criticat amb duresa les paraules del president processista del Parlament

Dimecres passat els diputats que van sortir de les urnes el dia 12 de maig de 2024 estaven citats al Parlament de Catalunya per intentar investir un President o una Presidenta. Tal com estava previst, no va ser així. La cita era un tràmit perquè tothom sabia que d'aquella jornada ningú aconseguiria el suport de la Cambra. Salvador Illa, que encapçala la llista amb més suports, no va tenir el suport del processisme d'ER i dels comunistes. 

Encara més difícil ho tenia el candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont. La suma de Junts, ER i CUP arriba als 59 diputats, de manera que caldria l'abstenció dels socialistes. Un escenari que, a dia d'avui, sembla totalment impossible, ja que Pedro Sánchez no vol alimentar el discurs de la dreta espanyola que assegura que el president espanyol està lligat de mans i peus i governa al dictat de Catalunya.

Fa uns dies, des d'aquest diari, us vam fer saber una enquesta publicada per Sergi288 a la xarxa X en què valorava quin seria el resultat d'unes hipotètiques eleccions celebrades avui. El President Puigdemont tindria la presidència a tocar amb 66 diputats si agaféssim la part alta de les forquilles i si Aliança Catalana participés en una equació gairebé impossible en què també hi hauria la CUP.

Cordó sanitari de l'esquerra i del processisme contra Sílvia Orriols

El pacte és una utopia, ja que no només la CUP sinó també Junts i ER es negarien sempre a pactar amb Aliança Catalana. Així va quedar demostrat uns dies abans del 12M, quan els partits van escenificar un pacte amb el qual es comprometien a no pactar amb la formació aliada. 

Aquest distanciament amb Orriols va quedar demostrat durant la sessió de -no- investidura de dimecres passat. Una vegada la batllessa de Ripoll va acabar la seva intervenció, el president del Parlament Josep Rull la va advertir que no toleraria discursos d'odi i que alimentin la confrontació entre catalans. Unes paraules que van ser ràpidament difoses a xarxes socials i que han rebut moltes reaccions. Per exemple, per part del politòleg Ramon Cotarelo, que va ser molt crític amb Rull. 

"Absolutament inacceptable l'observació final delMHP Rull. La senyora Orriols no ha dit res de censurable. Us heu pasat de servilisme, Josep Rull i de manca de dignitat", va publicar. Un missatge que va ser molt aplaudit pels seus seguidors que van considerar que tenia motius per deixar-lo en evidència. 

Paraules de Sílvia Orriols

"Malgrat les difamacions, censura, les sancions de 10.001 euros i els cordons sanitaris, ja som aquí", així va començar la diputada d'AC, que després va relatar diferents punts del seu programa. Va demanar dir prou a polítiques proinmigracionistes i va deixar clar que l'era de la correcció política s'ha acabat. Critica aquells nouvinguts que no venen a integrar-se, sinó a delinquir i a qüestionar els nostres valors democràtics i occidentals.

Orriols, contràriament al que assegura el processisme, diu defensar els drets humans. Defensa els drets humans d'aquelles persones grans que temen ser atracades pel carrer. També de les noies joves que surten a la nit i poden ser violades.

Consideren molts catalans, igual que Cotarelo, que Josep Rull pixa fora de test i que s'equivoca censurant un discurs polític legítim que representa a més de 100.000 catalans.