Manifestació a la plaça Sant Jaume

Barcelona reclama a Hamàs l'alliberament dels ostatges

Centenars de persones s'han reunit aquest diumenge a la tarda davant de la Generalitat en defensa d'Israel

Aquest diumenge s'han reunit a la plaça de Sant Jaume de Barcelona prop de mig miler de persones per manifestar el seu suport a l'Estat d'Israel . La concentració, organitzada per la Comunitat Israeliana de Barcelona i altres entitats afins, ha comptat amb la presència de molts ciutadans que portaven banderes israelianes i pancartes amb totes i cadascuna de les persones que encara estan segrestades avui per Hamàs a la Franja de Gaza, des de la matança del 7 d'octubre contra les comunitats autogestionades del sud d'Israel (kibbutzim).

Els manifestants han expressat el seu rebuig a l'antisemitisme i han demanat un esforç a les autoritats catalanes i internacionals per garantir la seguretat i la pau a Israel . L´acte s´ha desenvolupat sota un fort dispositiu policial dirigit pels Mossos d´Esquadra que ha garantit la seguretat de tots els assistents.

Entre els concentrats hi havia Itzik Horn, pare d'Iair i Eitan, segrestats per Hamàs, que ha vingut expressament des d'Israel. En declaracions a EFE, ha explicat que viu "una situació molt difícil" . " Ningú et prepara per sentir durant vuit mesos que no saps què passa amb els teus fills, si mengen, si no mengen, si dormen, si no dormen, si pateixen tortures..." , ha insistit.

Itzik Horn
Itzik Horn | Ruben Novoa

Els organitzadors han agraït el suport rebut i han destacat la importància de defensar els drets del poble jueu i de l'Estat dIsrael en un context global marcat per una escalada antisemita sense precedents. Entre els oradors, Laurence Franks ha animat els presents a “perdre la por i deixar enrere la covardia per fer front plegats a l'antisemitisme del segle XXI que es disfressa d'antisionisme” . Entre els assistents hi havia polítics de Junts (Victòria Alsina), PP (Juan Milián), Lluís Areny (Aliança Catalana) i membres de la societat civil com Santiago Espot.

Participants a la concentració pro Israel
Participants a la concentració pro Israel | Ruben Novoa