Imatge de Jordi Aragonès, Aurora Fornos i Oriol Gès durant la trobada de militants i simpatitzants d'Aliança Catalana

Aliança Catalana celebra els seus èxits electorals amb la militància

Oriol Gès: “No donarem un xec en blanc a ningú”

Aliança Catalana ha organitzat una trobada avui dissabte a la capital catalana per celebrar amb la militància els magnífics resultats electorals que han conduït la formació liderada per la batllessa de Ripoll, Sílvia Orriols, al Parlament de Catalunya. Aquestes trobades també s'han celebrat en setmanes anteriors arreu de Catalunya. 

L’acte s’ha celebrat al Mercat de Santa Caterina i hi han participat destacats membres del partit com el Secretari d’Organització, Oriol Gès, el Secretari d’Estudis i Programes, Jordi Aragonès, així com Lluís Areny (cap de llista per Barcelona), Aurora Fornos (cap de llista per Tarragona) i Jordi Amela. Durant la jornada, s’han tractat amb la militància alguns dels punts estrella del programa electoral d’Aliança Catalana, com ara la gestió del padró municipal i l'impost de successions.

Activitat parlamentària

Cal recordar que la formació va obtenir més de 118.000 vots en els darrers comicis, aconseguint un escó per Girona, representat per Sílvia Orriols, i un altre per Lleida, amb Ramon Abad. En aquest sentit, el proper dimarts els diputats es reuniran amb el President del Parlament, Josep Rull, per decidir si proposen per al Debat d’Investidura a Salvador Illa (PSC), guanyador de les eleccions, o a Carles Puigdemont (Junts).

Oriol Gès, en resposta a preguntes d’XCatalunya, ha manifestat que “no donarem un xec en blanc a ningú”, la qual cosa pressuposa una negativa a donar suport directe a qualsevol dels candidats, forçant-los a buscar recolzament en altres grups parlamentaris.

La sessió d'investidura - que fins i tot podria ser fallida - se celebrarà el 25 i 26 de juny. Si el candidat proposat no és investit, comença a córrer el termini de dos mesos. Si en aquest temps cap candidat és capaç d'obtenir la majoria de la cambra, es dissoldria el Parlament i es convocarien eleccions de forma automàtica.