Muntatge amb una imatge de cotxes de F1 a Montmeló ia la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, Pere Rodríguez

L'Alcalde de Montmeló mou fitxa pel GP de Formula 1: La Generalitat en xoc

Parla l'alcalde Pere Rodríguez

L'alcalde de Montmeló (Vallès Oriental), Pere Rodríguez, no tem per la continuïtat de la Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya més enllà de l'any 2026. Després de l'anunci que Madrid acollirà el Gran Premi d'Espanya a partir d'aquest any, Rodríguez destaca que és una proposta diferent de la catalana, amb un traçat "efímer i urbà" complementari al de Barcelona. "Es negocia i treballa amb bona sintonia amb Fórmula 1 per fer Grans Premis molts i molts més anys" , ha dit en declaracions a l'ACN.

En aquest sentit, ha destacat el pla d'inversions que l'organització "valora positivament", que situa la prova com una de les més potents al circuit internacional, i ha recordat la convivència amb la cita de València del 2008 al 2012. Rodríguez ha posat de relleu que l'organització hagi destacat la complementarietat dels projectes a Catalunya ia Madrid, cosa que "reforça el projecte i els valors de la Fórmula 1".

L'alcalde ha destacat que el de Barcelona-Catalunya és una prova consolidada al circuit de grans premis, amb contracte signat fins al 2026 i que es preveu ampliar. "La Fórmula 1 valora positivament el pla dʻinversió", ha assenyalat. Tot i la irrupció de Madrid al calendari internacional, rumorejada des de fa mesos i confirmada avui amb un acte de presentació a la capital espanyola, Rodríguez considera que el plantejament no és equivalent al català. "Està bé que Madrid tingui una proposta molt diferent, amb un circuit efímer i urbà", ha dit.

Altres opcions per al nom

Pel que fa al nom de la prova, s'ha remès a la prova que es va realitzar al circuit urbà de València entre el 2008 i el 2012, en aquella ocasió sota la denominació de Gran Premi d'Europa. A partir del 2026, Madrid assumirà la nomenclatura que avui assumeix la cita catalana, i està convençut que es trobarà una solució. "Es tracta d'encaixar els solos al calendari, no tenim més informació i no ens preocupa especialment", va assegurar. Impacte de la prova

La celebració del Gran Premi d'Espanya suposa un impacte econòmic que va més enllà de la localitat de Montmeló, amb una població de 8.500 habitants. "A l'última van venir uns 180.000 espectadors a la cita de diumenge, amb una despesa mitjana elevada, generant ocupació hotelera i amb la projecció internacional que suposa l'esdeveniment", assenyala Rodríguez.

"Beneficia no només el municipi, sinó Catalunya i també Espanya, i això no s'ha de perdre ni es perdrà, es potenciarà", ha augurat. Pel que fa a l'altra gran cita que acull el circuit, el Gran Premi de Catalunya de Moto GP, l'alcalde assenyala que la relació amb Dorna Sports, organitzadora de l'esdeveniment, és “excel·lent”: “La continuïtat del Gran Premi no està en dubte ", ha sentenciat.

Per la seva banda, la Generalitat fa anys que no mou fitxa. La decisió era més que previsible i ara vénen els plors. Fa temps que a la Catalunya processista s'imposa el “no a tot”, que fa perdre oportunitats.