Muntatge amb una imatge de l'empresa referenciada a la notícia ia l'esquerra, dins d'un cercle, persones fent cua a una oficina de treball

155 treballadors al carrer: Una empresa catalana acomiadarà tots els seus empleats

La majoria són dones i amb una edat mitjana elevada

L'administrador concursal ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per extingir els contractes de les 155 persones que la signatura de comerç en línia Venca , amb seu a Vilanova i la Geltrú, té actualment en plantilla, segons ha informat el sindicat CCOO.

La formació subratlla que el perfil és "altament feminitzat i d'edat mitjana elevada". La direcció de Digital Lola Commerce/Venca va presentar a finals de desembre concurs de creditors, i el jutjat va designar com a administrador el despatx d'advocats barceloní RCD.

Part de la plantilla està afectada des de l'abril per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) amb reducció de jornada, segons informava aleshores la direcció per la "caiguda puntual de comandes". Pel que fa a l'ERO, CCOO subratlla que quan rebi la corresponent autorització administrativa començarà el període de consultes de 30 dies de negociació amb els representants legals de la plantilla.

Tot i això, el sindicat subratlla que l'empresa està en subhasta, i en aquest context no descarta que hi pugui haver interessats en la unitat productiva de la signatura. Això, afegeix CCOO, podria obrir la porta a la subrogació de part o de tota la plantilla. En tot cas, i davant l'escenari actual, el sindicat ha cridat a participar a la manifestació convocada per dissabte que ve a les dotze del migdia que començarà a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.

Ascens i caiguda d'una empresa amb quasi 50 anys d'història

Venca és una empresa espanyola especialitzada en comerç electrònic i venda per catàleg de moda, tèxtil i llar. Fundada el 1976, la companyia té la seu a Vilanova i la Geltrú, Barcelona. Al llarg dels anys, Venca ha evolucionat significativament, sent pionera en el comerç electrònic de moda a Espanya des del 1997. El 2019, Venca va ampliar el seu abast llançant un marketplace amb col·lecció pròpia i diversificant la seva oferta amb productes de més de 900 marques diferents . Actualment, l'empresa forma part del grup Digital Lola i continua la seva expansió al mercat internacional, arribant a més de 80 països.

Una situació que ha canviat els últims mesos en entrar en un concurs de creditors que, vist el que s'ha vist, cada vegada va pitjor.