Silvia Orriols a l'Ajuntament de Ripoll

Un 'antifeixista' ataca Sílvia Orriols: Els Mossos requisen una navalla a l'agressor

La campanya electoral a Catalunya acaba amb la sensació que Aliança Catalana tindrà representació al Parlament

Dos dies abans de les eleccions del 12 de maig i l'últim dia de la campanya electoral, la candidata d'Aliança Catalana a les comarques de Girona, Sílvia Orriols, ha patit un nou i enèsim atac a la seva persona. Un individu que portava una samarreta amb el lema "antiracista i antifeixista" s'hi ha acostat i li ha llançat una llauna de cervesa. Tot seguit, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Ripoll l'han identificat i han trobat una navalla. És cert que l'antisistema no va amenaçar directament amb l'arma, però el fet de portar-la a sobre ja és un delicte de tinença il·lícia d'armes.

La mateixa líder d'Aliança Catalana ho ha explicat al seu perfil de la xarxa social X. Orriols reflexiona sobre el que ha passat i sobre les constants contradiccions de l'esquerra radical. En aquest sentit, és molt freqüent que persones que asseguren ser defensores dels drets humans i es defineixen com a antiracistes i antifeixistes ataquen altres verbalment i físicament a altres formacions polítiques amb idees diferents .

Són els mateixos que consideren que el feixisme és la imposició del pensament únic i la limitació d'altres opinions. És precisament el que fan ells quan intenten boicotejar actes polítics, destrossen carpes i trenquen material de propaganda electoral.

El missatge d'Orriols s'ha fet viral a les xarxes socials i molts usuaris li han donat suport i l'han animat a continuar treballant i a no deixar-se acovardir pels intolerants. Magi Hildebrandt considera que aquestes pràctiques demostren desesperació i nerviosisme i els titlla de "patètics". Anthony Corey, número 7 a la llista per Barcelona, també ha mostrat la seva opinió i ha considerat una "vergonya" aquestes actituds perpetrades per aquells que s'omplen la boca amb lemes "antifeixistes" .

El pitjor, consideren altres usuaris, és el silenci còmplice dels polítics. En aquest sentit, la majoria de formacions del Parlament (PSC, ERC, Junts, Comuns i CUP) van signar un manifest en què es comprometien a fer un "cordó sanitari" a Sílvia Orriols, deixant clar que no pactarien mai amb l'"extrema" dreta" .

Josep Rull assegura que el seu límit són els "drets humans"

Al debat celebrat en una televisió privada estrangera i amb una llengua impròpia de Catalunya, el número 3 de la llista per Barcelona de Junts per Catalunya, Josep Rull, va assegurar que el límit a l'hora de pactar amb altres partits era el respecte als "drets humans" . Per tant, ha de considerar que el PP i el PSOE són partits que respecten aquests drets humans.