Muntatge amb una imatge del Festival d'Eurovisió 2024. A la dreta una imatge amb la bandera europea

Quins països són favorits a Eurovisió 2024?

L'emoció de les darreres hores

Com cada any per aquestes dates, arriba l'hora de l'emoció, les crítiques, els nervis, la rivalitat... i els pronòstics. Tot i que la seva època daurada es manté molt lluny de l'actualitat, la veritat és que els darrers anys, l'icònic Festival d'Eurovisió s'ha aconseguit reformular per tornar a assolir l'interès de l'audiència televisiva europea.

L'habilitat amb què s'ha aconseguit seduir els més joves, adaptant-se a les noves tecnologies, i a la participació directa dels teleespectadors el vot dels quals s'ha convertit en essencial per determinar el guanyador final, ha tornat a situar la celebració del Festival d'Eurovisió un dels primers plànols dels esdeveniments de l'any. Després de la victòria de l'any passat de la sueca Loreen i el seu "Tattoo", que van conquistar Europa per segona vegada després del triomf de la cançó "Euphoria" el 2012, tot el continent està pendent del que passarà aquest dissabte al Malmö Arena de Malmö, la tercera ciutat més gran de Suècia.

L'aposta croata

Si ens fixem en els precedents, la veritat és que les apostes determinen en gran mesura qui es pot proclamar guanyador, ja que el marge de desencert és molt baix; no obstant això, unes previsions massa exactes provoquen la disminució de l'emoció per saber quins cantants i quin país es coronaran com a nous reis de la música europea. Tenint en compte el ritme de les apostes, ja podríem declarar Croàcia com a guanyadora d'Eurovisió 2024, ja que l'enganxosa cançó rock "Rim Tim Tagi Dim", ha pres molt avantatge davant la resta de possibles candidats a emportar-se el micròfon de vidre. La peça és obra de Marko Purišić, artísticament conegut com a Baby Lasagna. La mitjana de totes les cases d'apostes li atorguen una victòria en quatre de cada deu casos, fet que la converteix en la gran favorita de la gala. Seria la primera victòria de Croàcia a Eurovisió.

Tot i que fins fa uns dies, Croàcia semblava tenir davant seu un gran rival segons les apostes, aquest ha anat perdent força, fins a deixar de ser rival. Es tracta de la cançó "The Code", la representant suïssa interpretada pel jove Nemo; un tema que barreja diversos gèneres musicals i està proveït d'un simfonisme espectacular. En tot cas, el país que seguiria a Croàcia, però a molta distància, seria Israel, a través del tema "Hurricane", d'Eden Golan. El possible triomf d'Israel suposaria un fort impacte, ja que per a molts la seva participació és més que discutible, ja que malgrat el conflicte palestí-israelià, se li ha donat un tracte de favor que no va rebre Rússia.

La resta de candidats sembla que ho tenen molt difícil per competir el favoritisme de Croàcia i l'alternativa d'Israel. Pel que fa a Espanya, i la "Zorra" de Nebulossa, les prediccions la situen molt per sota dels candidats, ocupant un lloc llunyà, concretament el número 18. Per sortir de dubtes, caldrà estar pendents de la gala que donarà inici aquest dissabte 11 de maig, a partir de les 21h.