Muntatge amb una imatge del Parlament de fons. En primer terme, a l'esquerra i dins d'un cercle, Sílvia Orriols i Ruben Novoa dempeus en un acte d'Aliança Catalana

Un dels represaliats del procés anuncia el seu suport a Aliança Catalana

La formació encapçalada per Sílvia Orriols continua rebent suport de persones que fa anys que donen la cara per Cataluny

Rubèn Novoa, ex-militant de Convergència Democràtica de Catalunya i de Solidaritat Catalana per la Independència, de qui en fou cap de premsa parlamentari de 2010 a 2012, ha anunciat públicament a la xarxa social X el seu suport a la candidatura electoral liderada per la batllessa de Ripoll, Sílvia Orriols.

Joan Laporta entrant a la sala de premsa del Parlament. Darrere seu, Rubèn Novoa
Joan Laporta i Rubèn Novoa | Ruben Novoa

En un missatge a través de les xarxes socials, Novoa ha assegurat que comparteix itinerari comú. Cal recordar que Sílvia Orriols va començar la seva trajectòria política de ben jove de la mà de Lluís Maria Xirinachs. Des d'aleshores ha participat en diferents iniciatives independentistes fins a promoure Aliança Catalana l'any 2019. 

També creu que hi ha una manca de respecte i d'ordre i que a Catalunya impera la cultura del subsidi. Una cultura que no té res a veure amb la cultura de l'esforç que sempre ha funcionat tan bé a Catalunya. 

Novoa fou acusat per la Fiscalia espanyola i l'Advocacia de l'Estat dels delictes de revelació de secrets, delicte contra l'Administració de Justícia i d'injúries a funcionari públic arran d'una denúncia de la secretaria judicial del Procés, María Montserrat del Toro López. Es van arribar a demanar fins a 4 anys i mig de presó i multa de més de 17.100 euros i no fou fins a 2022, després de tot un calvari judicial, que fou absolt de tots i cadascun dels delictes amb sentència ferma.

Una situació que han patit ell i milers d'independentistes de pedra picada que no es van arronsar en els moments més durs de l'aleshores procés d'independència de Catalunya. 

Aliança Catalana amb moltes opcions d'entrar al Parlament

El suport a Aliança Catalana és cada vegada més transversal i totes les enquestes indiquen que la formació liderada per Sílvia Orriols entrarà al Parlament de Catalunya. La tendència per a la formació nacionalista és alcista i podria tenir molt vot ocult. Si bé la majoria de sondejos elaborats abans de dilluns, darrer dia en què es podien publicar segons la LOREG, pronosticaven una forquilla que aniria entre l'1 i els 4 diputats, no es pot descartar que l'entrada sigui amb més força. 

Aquestes mateixes enquestes indiquen que les majories no són gens clares. En aquest sentit una entrada amb força d'Aliança Catalana podria donar als d'Orriols la clau de la governabilitat. La candidata d'Aliança Catalana ha assegurat en diverses ocasions que els vots del seu partit estaran condicionats a fer efectiva la independència i al compliment d'altres punts clau del programa electoral del partit nacionalista.