Ambulancia

Tragèdia mortal després que un cotxe xoqués contra un arbre en un poble de Girona

El conductor ha perdut la vida i els dos acompanyants han estat atesos i traslladats al Trueta de Girona

Un home va morir i dos més van resultar ferits greus després que el cotxe amb què circulaven xoqués contra un arbre a la carretera del Mas Pinell a Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Els Bombers han rebut l'avís cap a dos quarts de sis del matí.

Per causes que s'investiguen, el cotxe ha sortit de la via en un camí al costat del càmping El dofí verd i ha topat contra un arbre. El conductor del vehicle va morir com a conseqüència del xoc i els altres dos ocupants van resultar ferits greus.

Segons ha explicat el Diari de Girona (DdG), el Sistema d'Emergències Mèdiques ha traslladat els dos ferits a l'hospital Trueta de Girona on han quedat ingressats. Fins al lloc dels fets es van desplaçar quatre dotacions dels Bombers i tres del SEM.

Les comarques de Girona pateixen molt els accidents de trànsit

La província de Girona és coneguda per la seva bellesa natural, els seus paisatges diversos i la seva infraestructura de transport important. No obstant això, com a moltes altres zones, els accidents de trànsit representen un problema que afecta tant els residents com els visitants. En els darrers anys, s'ha observat una tendència preocupant en el nombre i la gravetat d'aquests accidents, fet que ha portat a una anàlisi exhaustiva per part de les autoritats locals i nacionals.

D'acord amb dades proporcionades pel Servei Català de Trànsit (SCT) i altres organismes de seguretat viària, els accidents de trànsit a les comarques gironines han mostrat una tendència fluctuant. Entre el 2018 i el 2023, s'han registrat nombrosos incidents, amb variacions anuals en el nombre d'accidents, víctimes mortals i ferits greus.

S'ha observat un lleuger augment en el nombre d'accidents de trànsit en els darrers cinc anys. El 2018, hi va haver aproximadament 2,500 accidents reportats, mentre que el 2023, aquesta xifra va pujar a més de 2,700. Aquest increment es pot atribuir a diversos factors, inclosos l'augment del parc automobilístic i la densitat de trànsit més gran en certes zones turístiques durant la temporada alta.

El nombre de víctimes mortals ha variat anualment. El 2018, hi va haver 45 morts en accidents de trànsit, mentre que el 2023, aquesta xifra es va situar en 48. Tot i que l'augment no és dràstic, cada vida perduda representa una tragèdia i subratlla la necessitat de mesures de seguretat més efectives.