Ambulancia

Tragèdia mortal en un accident de trànsit a Artés

Nou accident a les carreteres catalanes

Un motorista va morir aquest dimecres a la nit en una col·lisió per trobada amb un turisme a la C-25 a Artés (Bages), segons ha informat el Servei Català de Trànsit. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís a les 20.09 hores per un accident al punt quilomètric 148,7 de l'esmentada via. Per causes que s'estan investigant, es va produir una col·lisió per assetjament entre un turisme i una motocicleta.

La víctima és el conductor d'aquest últim vehicle, JVTS, de 55 anys i veí d'Artés. A l'accident, que va obligar a tallar la via en sentit Vic, van treballar cinc patrulles dels Mossos i quatre ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Amb aquesta víctima, són 46 les persones mortes en accident de trànsit a carreteres interurbanes de Catalunya aquest any, 15 motoristes.

Altres accidents en aquesta carretera

En els darrers anys, la carretera C-25 a Catalunya ha estat escenari de nombrosos accidents de trànsit, destacant-se com una via amb alta sinistralitat.

El 2023, un dels accidents més greus a la C-25 va ser el que va passar al terme municipal de Santa Coloma de Farners, on un xoc múltiple va involucrar diversos vehicles i va resultar en la mort de dues persones i diversos ferits greus. Aquest accident va causar llargues retencions i va posar en evidència la necessitat de millores en la seguretat viària en aquesta carretera.

El 2022, la C-25 també va registrar diversos accidents. Un sinistre particularment tràgic va tenir lloc al tram que travessa la comarca d'Osona, on un camió i un cotxe van col·lidir, resultant en la mort del conductor del cotxe i ferides greus per al camioner.

La tendència d'accidents en aquesta carretera ha mostrat una variabilitat, amb becs durant els caps de setmana i períodes de vacances, quan el trànsit augmenta. Durant el pont del Pilar del 2023, l'operació tornada va registrar congestions i diversos accidents menors a la C-25, cosa que subratlla l'impacte del volum de trànsit en la sinistralitat.