Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un greu accident a la C-37

48 persones han perdut la vida des de començament d'any en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Cataluny

Dues persones han mort aquest divendres al Pla de Santa Maria (Alt Camp) en un xoc frontal entre un camió i un turisme al quilòmetre 18,4 de la via C-37, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT) . Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís del sinistre poc després de dos quarts de quatre de la tarda i les causes del xoc estan sota investigació.

Les víctimes mortals són els dos ocupants del turisme. Al camió hi viatjaven dues persones més que van resultar ferides lleus i van rebre l'alta mèdica al mateix lloc de l'accident. El sinistre ha obligat a tallar la via ia fer desviaments senyalitzats.

Han treballat tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions dels Bombers i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). 48 persones han perdut la vida des de començament d'any en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya, 15 de les quals motoristes, segons el recompte del Servei Català de Trànsit, que indica que les xifres són provisionals.

Una zona complicada pel que fa als accidents

La carretera C-37, que recorre diverses comarques de Catalunya i connecta les localitats de Manresa i Valls, ha estat escenari de nombrosos accidents de trànsit els darrers anys. Aquest tram de carretera, conegut per les seves característiques sinuoses i variades condicions de conducció , presenta diversos factors que contribueixen a la seva perillositat, incloent-hi el volum de trànsit, les condicions meteorològiques i l'estat de la infraestructura viària.

En els darrers cinc anys, la C-37 ha registrat un nombre destacat d'accidents de trànsit, alguns d'ells amb conseqüències fatals. Segons dades del Servei Català de Trànsit, s'han produït al voltant de 200 accidents durant aquest període, amb un saldo de més de 50 ferits greus i 15 morts. La majoria d'aquests accidents es concentren als trams més propers a les localitats d'Igualada i Manresa, on el trànsit és més dens i les condicions de la carretera poden ser més exigents per als conductors.