Un camió de bombers

Tragèdia mortal en un incendi presumptament provocat a Calella (Barcelona)

Des de fa mesos, la localitat costanera ha patit un augment de la conflictivitat

Una persona ha mort a l'incendi d'un habitatge de l'avinguda de Vallderoure de Calella (Maresme). Els fets van passar ahir a la matinada. Els Bombers van rebre l'avís a les 03.47 hores i fins ara es van desplaçar nou dotacions del cos. En arribar, van trobar que el foc estava completament desenvolupat i que afectava un immoble ubicat al tercer pis d'un bloc de set plantes.

Així mateix, l'escala de l'edifici era plena de fum. Després de revisar i ventilar aquest espai, i un cop atacades les flames, els Bombers van donar el foc per controlat a les 04.13 hores. A l'interior del domicili hi havia dues persones més, una que va poder sortir pel seu propi peu i una segona que es va confinar en una habitació amb un gos. Els Bombers van poder donar seguretat a aquest veí en tot moment tenint-lo localitzat i resguardat del foc i les flames. A més, van evacuar una altra persona en bon estat que es trobava a la vivenda adjacent.

Ho han fet per una escala de veïns de bloc lateral. El veïnat de la resta d'habitatges s'ha autoevacuat o confinat al seu domicili, sense cap afectació important. Un cop controlat l'incendi, els Bombers també van descartar afectació estructural, i quan van extingir les flames van autoritzar el retorn dels evacuats als seus habitatges, llevat dels dos pisos de la tercera planta que van quedar inhabitables, un per efecte de les flames i l'altre pel fum.

Els Bombers han fet servir cinc camions d'aigua, una autoescala automàtica, dos vehicles de comandament, amb el cap i el subcap de coordinació territorial, i la unitat sanitariada del Grup Operatiu de Suport (GROS) amb un infermer del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM ).

Possiblement provocat

De fet, el SEM ha activat sis unitats i ha evacuat tres persones menys greus a l'Hospital de Calella. També ha treballat al servei la Policia Local de Calella. Set dotacions dels Mossos s'han acostat fins al lloc dels fets i la policia ha obert una investigació per aclarir les causes de l'incendi, així com per identificar la persona morta.

Segons avança el web ElCaso, especialitzat en successos, hi ha una persona identificada. És la persona que ha provocat l'incendi mortal.

No és el primer problema greu de seguretat a Calella

En els darrers mesos hi ha hagut a Calella un augment important en la conflictivitat a causa de les accions d'un grup de joves multireincidents. Aquest grup, compost per 11 individus, ha estat detingut un total de 260 vegades en els darrers sis mesos, principalment per delictes com baralles, amenaces i robatoris a comerços, turistes i veïns. L'alcalde de Calella, Marc Buch, ha demanat ajuda a la Generalitat per controlar aquest grup, que ha causat problemes significatius a la localitat.

Els residents de Calella han expressat la sensació d'abandonament i indefensió davant d'aquesta situació. Els delictes comesos per aquest grup inclouen l'incendi d'un apartament, que va resultar en la detenció de tres dels seus membres, tot i que un va ser alliberat posteriorment sota llibertat provisional. A més, aquest grup ha estat involucrat en baralles i altres actes delictius, fet que ha portat la policia local a realitzar més de 1.200 hores extres, incorrent en costos addicionals per als contribuents. Un dels habitants del pis incendiat avui estaria relacionat amb l'incendi del mes de desembre.