Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal i diversos ferits en un greu accident a Flix (Tarragona)

Encara s'estan investigant les causes de l'accident a la localitat tarragonina

Una dona va morir i dos menors van resultar ferits aquest dimecres a la tarda en un accident de trànsit a Flix (Ribera d'Ebre). El sinistre es va produir a la carretera C-12, al punt quilomètric 92,5, i els serveis d'emergències van rebre l'avís a les 16.07 hores.

Les tres víctimes viatjaven en un turisme que ha impactat al darrere contra un camió, per causes que s'investiguen. Un dels dos menors està en estat crític, mentre que l'altre va resultar ferit greu. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), un helicòpter medicalitzat, set dotacions dels Bombers de la Generalitat i cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra. La C-12 està tallada en tots dos sentits de la marxa segons ha informat el Servei Català de Trànsit a través de les seves xarxes socials.

Les informacions encara no estan gaire avançades i algunes fonts indiquen que el mort seria un home. En qualsevol cas, és un accident greu. La segona víctima mortal de l'any en accident de trànsit a Catalunya. La tercera si comptem un atropellament que va tenir lloc el dia 1 de gener i que també va acabar amb una persona morta.

Unes estadístiques preocupants

L'any no ha començat gaire bé en aquest sentit i tot i que només han transcorregut tres dies del 2024, la projecció a finals d'any reflectiria més víctimes mortals de les que es van produir el 2023 que acabem de deixar enrere.

El 2023, Catalunya va registrar un total de 152 morts en accidents de trànsit a la seva xarxa viària interurbana, cosa que representa un descens del 5% respecte a l'any anterior. D'aquestes víctimes mortals, 53 eren motoristes, que representen el 35% del total de les víctimes. Aquesta dada mostra una tendència a l'alça a la sinistralitat dels motoristes. La carretera AP-7 va ser la que va acumular més víctimes mortals amb 15 morts. El Servei Català de Trànsit emfatitza la importància de la percepció del risc i la consciència de la fragilitat dels col·lectius vulnerables com motoristes, ciclistes i vianants