Cotxe de Mossos amb el número 112

Doble tragèdia mortal a Camarles

L'any comença amb una tragèdia a la població tarragonina

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort de dues persones a Camarles, al Baix Ebre. Les dues víctimes són un home de 74 anys i una dona de 65 anys, que haurien mort per inhalació de monòxid de carboni causat per la mala combustió del gas d'un electrodomèstic del seu domicili.

Els han trobat estirats al llit. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació. Els primers indicis apunten a una mort accidental, pendent de confirmar-ho. L'avís es va rebre aquest dilluns a les 10.35 hores.

Tres dotacions dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar fins a l'immoble, a Camarles, on es va trobar la parella sense vida.

Uns accidents que s'han reduït els darrers anys

Entre el 2000 i el 2021, les morts accidentals per intoxicació amb monòxid de carboni a tot el món van disminuir un 32,5%, passant d'aproximadament 42,800 a 28,900. Aquesta disminució no va ser uniforme a totes les regions. El 2021, la taxa de mortalitat mundial per aquesta causa va ser de 0,366 per cada 100,000 habitants, una reducció significativa en comparació dels 20 anys anteriors.

L'any 2024 comença malament a Catalunya

A més d'aquestes mortes tràgiques o un accident mortal a la Ronda Litoral de Barcelona, l'any ha començat mogut a Catalunya. Una baralla múltiple a la Bisbal d'Empordà s'ha saldat amb destrosses a tres aparadors de comerços del municipi. Els fets van tenir lloc la matinada de l'1 de gener i alguns dels implicats van acabar destrossant els vidres dels aparadors amb tapes de claveguera i altres elements del mobiliari urbà que ha trobat.

A més, el municipi també s'ha aixecat amb l'aparador d'una carnisseria destrossada on han entrat a robar. De moment, la Policia Local de la Bisbal d'Empordà i els Mossos d'Esquadra investiguen els fets. Actualment estan estudiant si poden identificar els autors de les destrosses a partir de les càmeres de seguretat dels establiments i les de vigilància que té la policia local.