Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un aparatós accident a la Ronda Litoral de Barcelona

És la primera víctima mortal de l'any en accident de trànsit a Catalunya

Un home de 21 anys va morir quan el vehicle amb què circulava va patir un accident a la Ronda Litoral uns minuts abans de les sis de la matinada, quan va xocar amb elements fixos de la via. La víctima mortal era el passatger d'un cotxe en què viatjaven 4 persones més, de les quals una ha estat traslladada en estat greu , dues en estat menys greu i una passatgera donada d'alta al lloc.

Fins al lloc dels fets es van traslladar dotacions dels Bombers de Barcelona, ​​del Sistema d'Emergències Mèdiques i la Unitat de Recerca i Prevenció de l'Accidentalitat de la Guàrdia Urbana que n'està investigant les causes.

És la primera víctima mortal per sinistre de trànsit a la ciutat el 2024, després de 20 víctimes mortals el 2023. En un comunicat, l'Ajuntament de Barcelona ha lamentat la mort del ciutadà i trasllada els seus condols a la família i amics.

152 víctimes mortals el 2023

Els accidents de trànsit a les carreteres catalanes han causat la mort de 152 persones el 2023, un 13% menys que el 2019, any en què es pren com a referència per als compliments dels objectius de reducció de sinistralitat. En relació amb el 2022, hi ha 5 víctimes mortals menys.

En total, es van registrar 135 sinistres mortals a la xarxa interurbana catalana, segons el balanç que va fer públic el Departament d'Interior el primer dia de l'any. Els col·lectius vulnerables, és a dir, motoristes, vianants i ciclistes, sumen gairebé la meitat de víctimes mortals (46,3%) a les carreteres catalanes. En concret, el 2023, han mort 53 motoristes, 12 vianants i 4 ciclistes. Pel que fa a la carretera més mortífera, ha tornat a ser l'AP-7, amb 15 morts.

Tot i això, es consolida la reducció de les víctimes mortals d'aquesta via respecte a l'any passat, un 37,5% menys, quan hi va haver 24 morts. La xifra de morts a l'autopista aquest any és la mateixa que la del 2019, abans de l'alliberament dels peatges.

La resta de vies amb més sinistralitat són l'A-2, on s'han registrat 8 morts, la N-II, on n'hi ha hagut 7, la N-340, amb 6 morts i la C-32, la C-37 i la C-55, amb 5 morts cadascuna. Les últimes víctimes mortals del 2023 han estat un home i dos menors a Palau-saverdera.