Ambulancia

Tragèdia mortal en un greu accident de trànsit a Palau-saverdera

Nou accident a les carreteres catalanes

Tres persones han mort en un accident de trànsit aquest diumenge a Palau-saverdera, a l'Alt Empordà. Així ho ha avançat la periodista Anna Punsí i ho ha confirmat l'ACN. Es tracta d'un pare i dos menors d'edat: fill i amic del fill. El sinistre va passar poc abans de les 20 hores a la carretera GIV 6103 i el vehicle en què viatjaven va quedar bolcat. Al lloc de l'accident s'hi van desplaçar els Bombers, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Mossos.

Fins al 18 de desembre del 2023, Catalunya va registrar 145 morts en accidents de trànsit a carreteres interurbanes. A partir d'aquesta data i sumant aquests tres morts la xifra ja arriba als 150. Aquestes dades, proporcionades per la Direcció General de Trànsit (DGT), formen part d'un recompte provisional que inclou les morts ocorregudes a les primeres 24 hores després de cada sinistre. Aquest recompte forma part d'una anàlisi més àmplia de la sinistralitat a les carreteres espanyoles durant l'any 2023.

En els darrers anys, hi ha hagut diversos accidents tràgics a Palau-Saverdera. Un dels més recents va passar el 17 de juliol del 2023, en què un ocupant d'una motocicleta va morir després de col·lidir amb un turisme a la carretera GI-610. Aquest accident també va ser una dona greument ferida, que va ser traslladada a l'Hospital Josep Trueta de Girona per rebre tractament. En aquest incident, es van desplegar múltiples serveis d'emergència, incloent-hi patrulles dels Mossos d'Esquadra, dotacions de bombers, ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i el seu helicòpter medicalitzat.