Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un accident a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Mor el copilot d'un turisme després de xocar amb un camió a l'AP-7 a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El copilot d'un turisme ha mort aquest dijous després de xocar contra un camió a l'AP-7 a l'alçada de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Per causes que encara s'estan investigant, el camió, que circulava en sentit sud, ha punxat roda i envaït la calçada en sentit contrari, xocant contra el turisme que circulava en sentit nord.

Segons Trànsit, el conductor del vehicle va resultar ferit menys greu. L'autopista es manté tallada en sentit nord i es fan desviaments des de l'Ametlla de Mar (sortida 39) cap a la N-340 i l'A-7.

Més problemes amb els accidents a la província de Tarragona

A la província de Tarragona, la situació dels accidents de trànsit els últims anys mostra xifres preocupants i revela certs punts crítics a la seva xarxa viària. El 2017, es van registrar 30 víctimes mortals en accidents de trànsit ocorreguts en vies convencionals, segons dades de la Direcció General de Trànsit (DGT). Més recentment, fins al 31 de desembre del 2022, la província de Tarragona va registrar 39 víctimes mortals, una xifra lleugerament menor en comparació de l'any 2019.

La comarca del Baix Ebre va ser la que va tenir més víctimes mortals (11), seguida de Tarragonès (8). Entre els punts negres de la xarxa viària, l'autopista AP-7 es destaca per la seva alta taxa de sinistralitat. El 2022, aquesta autopista va registrar 24 víctimes mortals, representant el 15% del total de morts per accidents de trànsit a la xarxa viària catalana. Altres vies amb un nombre significatiu de víctimes mortals inclouen la N-260 i la A-2. En termes de tendències, s'observa un descens del 10,3% en el nombre de víctimes mortals en comparació de l'any 2019, abans de la pandèmia.

Aquest descens també es reflecteix en el nombre total de persones mortes o ferides greus, que el 2022 va ser de 865, un 9% menys que el 2019. Aquestes estadístiques subratllen la importància de mesures de seguretat viària i una gestió efectiva del trànsit per reduir la sinistralitat a les carreteres de la província de Tarragona.