Muntatge amb una imatge de la Vall d'Àssua. A la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, imatge dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos investiguen la troballa d'un cadàver a la Vall d'Àssua

Troben un cadàver en un tot terreny estirat en un barranc de la vall d'Àssua, al Pallars Sobirà

Un home ha localitzat aquest diumenge un tot terreny estirat amb un cadàver a dins en un barranc de la vall d'Àssua, al Pallars Sobirà. La troballa l'ha fet un veí de la zona en un lloc de difícil accés entre la carretera LV-5223 i el camí de les Vores de Llessui. Bombers de la Generalitat i Mossos d'Esquadra s'han desplaçat al lloc.

Qui podria ser?

La policia investiga l'accident i intenta identificar el cos. Diverses fonts asseguren que el vehicle accidentat podria ser el de Josep Català, l'home de Sort desaparegut a finals d'octubre del 2022. Serveis d'emergències, familiars i amics havien realitzat nombroses batudes els últims mesos per intentar localitzar Català, l'última cap de setmana llarg de l'1 de maig del 2023.

Altres accidents al Pirineu català

Els accidents de trànsit al Pirineu català, igual que en altres regions de Catalunya, han estat motiu de preocupació en els darrers temps. Al llarg de l'any 2023, Catalunya ha experimentat un nombre elevat d'accidents mortals a les carreteres. Fins a l'agost del 2023, Catalunya havia superat els cent morts en accidents de trànsit –ara la xifra ja s'acosta als 150– el que posa en relleu la gravetat de la situació. En un cap de setmana específic, es va conèixer la mort de sis persones a les carreteres catalanes, incloent-hi dos motoristes, evidenciant l'alta sinistralitat.

Precaucions a prendre en aquesta zona

El Pirineu català, conegut per les carreteres de muntanya i condicions climàtiques variables, pot presentar desafiaments únics per als conductors. La conducció en aquestes àrees requereix una atenció especial, habilitats de conduir adequades i un coneixement de les condicions de la carretera. La combinació de factors com el clima, el terreny i l'estat de carreteres contribueix al risc d'accidents. És fonamental que tant els residents locals com els turistes que visiten el Pirineu català estiguin conscients d'aquests riscos i prenguin precaucions addicionals en conduir. Això inclou respectar els límits de velocitat, mantenir una distància segura entre vehicles i estar especialment atents en condicions adverses com la boira, la pluja o la neu.