Ambulancia

Segon accident mortal d'avui a Catalunya: Mor un camioner a Almacelles(Lleida)

La xifra de morts a les carreteres catalanes el 2023 s'eleva fins a les 146

El conductor d'un camió ha mort aquest divendres al quilòmetre 15,7 de la carretera A-22, al seu pas per Almacelles (Segrià), a causa d'un accident que va tenir lloc poc abans de les dues del migdia en sentit Lleida, segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT). Les causes de l'accident estan sota investigació. El camió que conduïa la víctima va sortir de la via i va bolcar.

Arran de la incidència es van activar tres patrulles dels Mossos d'Esquadra , tres dotacions dels Bombers i dues unitats i l'helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El SCT indica que des de començament d'any han mort 146 persones en accident de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Altres accidents a la província de Lleida

A la província de Lleida, es va produir un greu accident de trànsit múltiple el 2021 a l'autopista AP-2 a prop de Castelldans. Aquest incident va passar de matinada i va provocar la tràgica mort de tres persones i diverses ferides. La mala visibilitat a causa de la boira va ser un factor clau en aquest xoc en cadena, que va involucrar 25 vehicles, inclosos turismes i camions. L'accident va portar a la mobilització de 20 ambulàncies i un helicòpter medicalitzat, i els ferits van ser traslladats a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i al CAP de les Borges Blanques.

A la província de Lleida, durant l'any 2022, es van registrar 28 morts en accidents de trànsit ocorreguts en vies convencionals. Aquesta xifra està basada en les dades més recents publicades per la Direcció General de Trànsit (DGT) i considera les persones que van morir a conseqüència de les ferides els 30 dies posteriors a l'accident. A aquestes xifres cal afegir-hi més d'un miler de ferits de diversa consideració.