Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un accident de trànsit a Igualada

Mor la conductora d'un turisme a la C-37 a Igualada. És la víctima número 145 en accident de trànsit a Catalunya durant el 2023

La conductora d'un turisme ha mort aquest divendres a la matinada en un xoc frontal a la C-37 a Igualada (Anoia). Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, el sinistre s'ha produït a l'alçada del punt quilomètric 66,5 de la via. Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís a les 05.22 h.

Investigació en marxa

Per causes que encara s'estan investigant, van xocar frontalment un camió i un turisme ia conseqüència del xoc la conductora del turisme va morir. Arran de la incidència, s'han activat quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Pel que fa a l'afectació vial, la carretera està tallada en tots dos sentits de la marxa i es fan desviaments. Amb aquesta, són 145 les víctimes en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Incidents en els darrers mesos a la C-37

En els darrers anys, la carretera C-37, que connecta Manresa amb Igualada, ha estat escenari de diversos accidents de trànsit significatius. Un exemple d'això és l'accident mortal ocorregut el febrer del 2023. En aquest cas, un home va morir en una col·lisió entre un camió i un cotxe al viaducte que travessa el bosc del Suanya, a prop del quilòmetre 91, al terme municipal de Manresa. Els Mossos d'Esquadra van investigar aquest incident com a possible suïcidi. Aquest tràgic esdeveniment va provocar la interrupció total del trànsit en tots dos sentits durant diverses hores per permetre les tasques d'emergència i la investigació.

A més d'aquest incident, la carretera C-37 ha experimentat diverses incidències i retencions en els darrers temps. Hi ha hagut diverses incidències relacionades amb obres i retencions a diferents punts de la C-37 al llarg dels últims mesos. Aquestes incidències reflecteixen el flux constant de trànsit i les possibles complicacions que poden sorgir en aquesta important via de comunicació.