Ambulancia

Víctima mortal en un accident de trànsit a Martorell

Nou accident a les carreteres catalanes

El conductor d'un turisme ha mort aquest migdia en un accident a l'A-2 a Martorell (Baix Llobregat). Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís a les 13.20 hores. Per causes que encara s'estan investigant, un cotxe ha sortit de la via i ha bolcat, a l'alçada del quilòmetre 590. Amb aquesta víctima, ja són 144 les persones que han mort en accident de trànsit aquest any a les carreteres interurbanes catalanes .

Arran de la incidència, s'han activat dues patrulles dels Mossos, dues dotacions dels Bombers i dues unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

A Martorell, segons les dades més recents disponibles, es va registrar 1 mort en accidents de trànsit l'any 2017. Aquest mateix any hi va haver un vianant atropellat per un altre vehicle. Pel que fa a Catalunya en general, durant el 2022, es van registrar 23.061 accidents de trànsit amb víctimes, fet que va representar un increment del 5,3% respecte a l'any anterior. D'aquestes víctimes, 29.698 persones van resultar ferides, incloent-hi 1.564 ferits greus i 27.906 ferits lleus. D'altra banda, hi va haver un total de 228 morts a les 24 hores de l'accident, fet que suposa un augment del 18,8% en comparació de l'any anterior.

Per prevenir accidents de trànsit, és essencial que els conductors segueixin una sèrie de consells bàsics

Per prevenir accidents de trànsit, els conductors han d'adoptar una sèrie de pràctiques responsables i segures, centrades a mantenir l'atenció a la carretera i evitar distraccions com l'ús de dispositius mòbils o menjar. És essencial respectar els senyals i límits de velocitat establerts, els quals estan dissenyats per protegir tots els usuaris de la carretera. Mai no s'ha de conduir sota la influència de l'alcohol o drogues, ja que aquestes substàncies redueixen significativament la capacitat de reacció i alteren el judici. L'ús correcte del cinturó de seguretat és obligatori tant pel conductor com pels passatgers, independentment de la durada o distància del viatge.

També cal mantenir una distància segura amb altres vehicles és crucial, ja que proporciona el temps i l'espai necessaris per reaccionar davant de situacions imprevistes. Abans d'iniciar un viatge, és important revisar l'estat del vehicle, incloent frens, llums i pneumàtics, per assegurar-ne el funcionament correcte. A més, és fonamental adaptar-se a les condicions climàtiques i del camí, conduint amb precaució en condicions adverses com pluja, neu, boira o gel, i ajustant la velocitat i la manera de conduir a les circumstàncies. Seguint aquestes recomanacions, els conductors poden contribuir a reduir els riscos a la carretera i garantir la seguretat pròpia i dels altres usuaris.