Ambulancia

Accident laboral a Cardona: Un treballador de 63 anys perd la vida

Nou accident laboral a Catalunya

Un treballador d'una empresa de Cardona va morir aquest dimarts al migdia després de caure-li una biga de ferro a sobre. Segons informen els Mossos, la víctima, un home de 63 anys, estava soldant una biga quan va caure de l'escala a què estava enfilat i la biga va cedir.

Fins al lloc dels fets es van traslladar diverses patrulles de Seguretat Ciutadana i de Recerca de la comissaria de Manresa, dotacions dels Bombers i també del SEM. Els Mossos han posat els fets en coneixement del jutjat dʻinstrucció en funcions de guàrdia de Manresa i del Departament dʻEmpresa i Treball, dʻacord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

Continuen creixent de forma alarmant els accidents laborals a Catalunya

A Catalunya, els accidents laborals han mostrat una tendència preocupant els darrers anys. El 2021, el nombre d'accidents laborals va augmentar un 15% en comparació amb l'any anterior, i en els darrers vuit anys, s'ha registrat un increment del 25% en aquests accidents. A més, durant el primer semestre del 2023, es va observar un augment del 10% en els accidents de treball en comparació del mateix període de l'any anterior.

Com millorar la seguretat a la feina?

Per millorar la seguretat dels treballadors, és fonamental que les empreses i els organismes reguladors s'enfoquin a enfortir les mesures de prevenció. Això inclou una millor formació en seguretat per als treballadors, una supervisió més estricta de les pràctiques de seguretat al lloc de treball i una major inversió en equips i protocols de seguretat. A més, és important que es faci un seguiment i una avaluació constants dels riscos laborals i que s'apliquin sancions més severes per incompliment de les normes de seguretat. La participació activa dels treballadors en la identificació i la prevenció de riscos també és clau per crear un entorn laboral més segur.