Ambulancia

Tragèdia mortal en un accident de trànsit a Sant Pere Sallavinera

La víctima era l'únic ocupant del vehicle

El conductor d'un turisme ha mort aquest dissabte a la tarda en un accident de trànsit a la C-25 al pas per Sant Pere Sallavinera (Anoia). Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, el vehicle ha sortit de la carretera al punt quilomètric 108 per causes que encara s'estan investigant. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís a les 16.48 hores i van activar quatre patrulles del cos.

També s'han mobilitzat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). La víctima era l'únic ocupant del cotxe. L'accident ha obligat a tallar la C-25 en sentit Manresa i es fan desviaments per la sortida de Calaf.

Altres accidents a la comarca de l'Anoia

La comarca de l'Anoia, ubicada a la província de Barcelona, ​​ha experimentat un augment important en els accidents de trànsit els darrers anys. Aquest increment ha generat preocupació entre les autoritats locals i els residents, que busquen solucions per millorar la seguretat viària a la regió.

Segons informes del Consell Comarcal de l'Anoia, la comarca ha registrat un augment en els accidents de trànsit els darrers anys. El 2023, es van reportar més de 200 incidents vials greus, amb una notable incidència a les carreteres C-37, C-15 i A-2 , que travessen la regió i són conegudes per la seva perillositat.

El 2022, la C-15 va ser escenari de diversos accidents greus, un dels quals va involucrar un vehicle que va sortir de la carretera en un tram conegut per la seva sinuosa geografia.

El març del 2023, un xoc frontal entre dos vehicles a la C-37 va resultar en la mort de dues persones i ferides greus a tres més. Aquest tram és conegut per la seva alta sinistralitat degut a la combinació de corbes perilloses i alta velocitat permesa.

El setembre del 2022, un camió va bolcar a l'A-2 a prop d'Igualada, causant un vessament de combustible i un gran embús que va durar diverses hores. Afortunadament, no hi va haver víctimes mortals, però l'accident va destacar la necessitat de controls més estrictes per a vehicles pesants.

El gener del 2023, un xoc múltiple a la C-15 va involucrar cinc vehicles i va deixar diverses persones amb ferides lleus i moderades. La manca de visibilitat i les condicions meteorològiques adverses van ser factors contribuents.

Perillositat de les carreteres

La perillositat de les carreteres a l'Anoia és una preocupació constant. La combinació de trànsit dens, condicions meteorològiques adverses i trams amb infraestructura insuficient han estat identificats com a factors clau en l'alta taxa d'accidents. En particular, les carreteres C-15 i C-37 presenten trams amb revolts pronunciats i pendents que augmenten el risc d'accidents, especialment en condicions de baixa visibilitat o paviment mullat.