Nadódian

ÚLTIMA HORA: Terratrèmol a les comarques de Lleida

No ha provocat danys i s'ha localitzat a prop del municipi occità de Beudian, al nord-oest de la Val d'Aran

Un terratrèmol de magnitud 4,1 a l'escala de Richter s'ha registrat aquest dimarts quan faltaven pocs minuts a dos quarts de dotze del migdia a la zona dels Alts Pirineus, a França. Segons ha informat l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i Protecció Civil, el sisme s'ha percebut àmpliament a les comarques de Lleida però no s'han registrat danys.

L'epicentre s'ha situat al nord-oest de la Vall d'Aran, a prop del municipi occità de Beudian. Per això, a la part nord de l'Aran s'ha notat en un grau 3 que indica que s'ha percebut parcialment . A l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i el Jussà s'han percebut en grau dos (poc), però a les comarques de la plana també s'ha notat.

Diversos mitjans locals i també testimonis presencials s'han pronunciat les xarxes socials. Narren com han viscut el moment i expliquen que no s'han lamentat danys personals ni materials. Altres usuaris han preguntat, abans de la confirmació oficial, si algú havia sentit el tremolor de la terra.

Una magnitud 4,1 a l'escala de Richter és un terratrèmol important, sent un dels més forts que es recorden en els darrers anys. En zones properes, el tremolor s'ha notat amb menys intensitat, però sí que ha estat perceptible a força quilòmetres de distància de l'epicentre.

Les primeres notícies són que, sortosament, no hi ha danys, però els serveis de Protecció Civil de la zona estan avaluant les possibles conseqüències.