Muntatge amb imatge d'un establiment de BonÀrea. A l'esquerra una imatge amb un brindis de vi blanc

El vi blanc de Bonàrea que triomfa a xarxes… però té una pega

Pros i contres del consum d´un bon vi

El vi blanc de Batea en garrafa de 2 litres de Bonàrea, sembla que està triomfant pel seu sabor i preu -es ven a 3,59€ la garrafa-. És clar que també pot provocar algun contratemps.

En una publicació compartida a través del seu perfil d'X (Twitter), la usuària Marta Niubó ha iniciat la informació sobre aquest vi: "Mare meva, m'he fotut el vi blanc de Batea de garrafa de 2 litres del BonÀrea per sopar, amb una simple amanida, pensant que seria una cosa lleugera, i resulta que té 14 graus i ara porto una taja a sobre que estic rient i ballant sola per casa...” .

Característiques d´un gran vi de taula

El to simpàtic i divertit de la Marta evidencia el bon sabor d'aquest vi, però efectivament adverteix sobre la seva graduació. Es tracta d´un gran vi de taula jove de caràcter bateà amb base de garnatxa blanca i macaNadó, varietat autòctona de la Terra Alta. Neix de ceps vells plantats fa més de 20 anys. Es tracta d'unes vinyes plantades en sòls calcaris, al cor de la Terra Alta, a Batea i que gaudeixen d'un clima mediterrani de tipus prelitoral. Es practica una agricultura tradicional i la verema és manual al moment òptim de maduració. Destaca per la seva naturalitat, frescor i alegria. La noble expressió de la fruita que homenatja un territori i una gent que l'ha sabut treballar la vinya amb molta dedicació.

L'oferta de BonÀrea amb aquesta varietat de vi està sent rebuda amb molt bona acceptació, segons els comentaris que segueixen al tuit de la Marta Niubó; entre ells, alguns destaquen el preu respecte al d'altres establiments:

Reprenent el tema de la graduació i segons indiquen des del portal Debuenavid, “l'alcohol és una de les parts fonamentals del vi, sobretot per la capacitat d'aportar estructura, equilibri i cos a un brou, també influirà de cara a una possible correcta i prolongada criança. Per tot això, conèixer la graduació del vi és un dels aspectes més importants en què hauràs de fixar-te quan estiguis revisant etiquetes per decidir-te per un o altre”. Hi ha una normativa específica que estableix certs límits, concretament a càrrec de l'Organització Internacional del Vi (OIV) i del comitè regulador de cada Denominació d'Origen (DO). Tot i això, i d'una forma generalitzada, els vins no solen excedir el 15% vol. o 15 graus d'alcohol, ja que és el màxim que arriben durant la fermentació.