Muntatge amb imatge d'un treballador d'Ametller Origen amb una caixa de productes. A la dreta una imatge amb una dona enfadada

Crítica a xarxes a Ametller Origen per la procedència dels seus productes

Clam pel producte de proximitat

Entre les demandes dels clients dels supermercats, a més de la qualitat del producte i d'uns preus raonables, també destaca molt la procedència dels productes. Són molts els que clamen pel producte de proximitat.

Una d'aquestes persones és la usuària @RoserCrosas, que a través del seu perfil a X (Twitter), ha compartit el seu malestar davant la procedència dels tomàquets d'Ametller Origen: "Avui he anat a comprar a la botiga Ametller Origen. No hi tornaré. Ni un sol tomàquet d'aquí. Tot ve d'Almeria, Múrcia... Aquesta botiga hauria de dir-se 'Ametller Origen Andalucía'. Així quedaria més clar! Comprem productes de proximitat!".

Des d'Ametller Origen transmeten els seus postulats mitjançant aquesta definició: "Treballem cada dia als nostres camps, als nostres obradors i les nostres botigues per garantir Sabor i Qualitat des de l'Origen. Des del 1830, la família Ametller s'ha dedicat a cultivar i cuidar les seves terres. Fruit de la seva experiència com a agricultors i elaboradors, i fidels a la seva filosofia de respectar les propietats naturals dels productes, neix l'ambiciós projecte Ametller Origen. Un model que integra la producció agrícola, l'elaboració i la comercialització sota un mateix objectiu: contribuir de forma determinant a la millora de l'alimentació i la salut de les persones”.

La importància del producte de proximitat

L'empresa té actualment 117 botigues especialitzades principalment en productes frescos. Josep Ametller, director general de Grup Ametller Origen, ha assegurat que "mentre la companyia tingui recorregut a Catalunya no té sentit que surtin fora", unes declaracions que certifiquen la prioritat catalana d'Ametller Origen. La consolidació de la companyia és molt remarcable, aconseguint confirmar-se com una de les primeres opcions de compra per a productes frescos i de gamma alta. Tot i això, actualment els faltaria contextualitzar el fet de proporcionar productes de procedència no catalana.

Des del portal Conca Orgànics, aconsellen el producte de proximitat i expliquen el perquè de la seva importància: Són molts els beneficis de consumir aliments (o qualsevol altre tipus de producte) de proveïdors de zones properes, beneficis que repercuteixen directament tant en l'àmbit social com en el mediambiental. Sembla que escollir productes de proximitat sigui tendència, però realment significa tornar als orígens". L'opció de consumir productes de proximitat facilita la frescor dels aliments, els preus més competitius, la protecció del medi ambient, la conservació de les espècies autòctones i el treball local. Motius més que suficients per prioritzar el consum de productes autòctons.